Abazović: Napadnut je svaki vid mafije, državu više niko neće poniziti

Radio Titograd

13.02.2023, 10:32h

2 min

Foto:Facebook

Državu više niko neće poniziti, ni onaj što je vlasnik trajekta, ni Montenegro petrola, ni Cijevna komerca, ni kavčani ni škaljarci. Napadnut je svaki vid mafije, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koji prisustvuje jutros sa ministrima na Morači, gdje je u toku rušenje nelegalnih postrojenja šljunkara.

-Ovo je borba za ekonomski status države i spas turističke sezone. Bilo je određenih opstrukcija, javašluka u prethodnom periodu, strajemo tome na kraj. Ako bude trebala cijela Vlada će biti na svakoj lokaciji gdje nešto treba da se sruši, sravni sa zemljom. Ova građevinska mafija i ova ekološka katastrofa koja je ovdje prisutna – treba svakom građaninu da bude jasno da je ovdje izvučeno desetine, stotine miliona eura, da smo doveli u pitanje vodosnabdijevanje u toku ljetnje turističke sezone, uništili prostor – istakao je Abazović.

Zastupnici jedne od kompanija koje su imale postrojonja na području Morače najavili su tužbe protiv premijera, ističući da ne postoji nijedan papir kojim se dozvoljava rušenje.

-Gdje god se pljačka država, pojave se dva čovjeka, jedan je i jutros bio tu. Sa zadovoljstvom čekamo tužbu, idemo na sud. Objekti nisu registrovani u katastru i sve se radilo bez koncesija. Vlasnici objekata treba da nadoknade štetu veću od 50 miliona eura koju su nanijeli državi – izičit je Abazović.

On je istakao da država više nije u defanzivi i da su ovo “naslijeđeni problemi koji su ostali od prethodnih Vlada.”

Ponovo je optužio Glavni grad da je odgovoran za nelegalnu ekploataciju šljunka koja se godinama, kako je kazao, odvijala na ovom području.

-Treba preduzeti aktivnosti protiv Glavnog grada. Dozvolili su nelegalnu ekploataiju šljunka. Više nema igre, mi smo svakoga identifikovali imenom i prezimenom. Čućete imena svih firmi u eksploataciji šuma. – naglasio je on.

O predsjedničkim izborima

Odgovarajući na pitanje novinara da li postoji mogućnost zajedničkog kandidata za predsjednika SNP-a i URE kazao je da još uvijek nisu zasjedali organi URE.

-Ne isključujem varijantu da imamo zajedničkog kandidata sa SNP-om. Vidjećemo šta će biti. – kaže Abazović.

On je naglasio da građani ne treba da se opterećuju oko predsjedničkih izbora.

-Najvažnije je da dobijemo novog predsjednika. Ono što je sada najvažnije je da 27. februara odblokiramo Ustavni sud. To je važno pitanje za EU integracije – poručio je on.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

07:46h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 07:29h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 07:10h

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

06:53h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:47h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:44h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:40h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:37h

Skip to content