Abazović – Maske: Francuska jača svoje prisustvo u regionu

Radio Titograd

02.10.2023, 17:35h

< 1 min

Francuska je spremna da podrži evropsku integraciju Crne Gore i unaprijedi saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, poručila je francuska ambasadorka An Mari Maske na sastanku sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je poželio Maske uspješan mandat u službi daljeg snaženja bilateralne saradnje.

On je ocijenio da dvije države njeguju prijateljske odnose koji su ojačani savezništvom u okviru NATO-a i principijelnom podrškom Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

„Pozdravljena je i odluka o imenovanju specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koja je na liniji opredijeljenosti Francuske da pojača svoje prisustvo u regionu i pomogne na njegovom evropskom putu“, kaže se u saopštenju.

Maske je, navodi se, ponovila opredijeljenost Francuske da podrži evropsku integraciju Crne Gore i iskazala spremnost za intenzivnu saradnju sa Vladom Crne Gore po pitanju unapređenja saradnje dvije zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Vlade, ocijenili da postoji prostor za dalje snaženje ekonomske saradnje.

“Između ostalog kroz veće prisustvo francuskih investicija, kao i jačanje turističke saradnje, imajući u vidu dobru avio-povezanost dvije zemlje i zabilježeni rast turista iz Francuske”, dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da je na sastanku iskazano očekivanje da će početkom naredne godine biti otvoren Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost.

“Te iskazana opredijeljenost za jačanje saradnje u oblastima od obostranog interesa uz snaženje političkog dijaloga na visokom nivou“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mina

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Skip to content