Abazović: Lično sam savjetovao Brđanina da podnese ostavku

Radio Titograd

28.03.2023, 17:22h

< 1 min

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon sjednice Vijeća za nacionalno bezbjednost održao je konferenciju za medije na kojoj je saopštio da su rezultati borbe protiv organizovanog kriminala i pobjeda i poraz naše države.

“Na sjednici smo pružili podršku SDT-u, SPO-u, MUP-u, kao i kadrovskim promjenama u Upravi policije. Zadužili smo specijalnog državnog tužioca da nam ubuduće dostavlja sve nove informacije kojima bude raspolagao”, naveo je Abazović.

Abazović je dao ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžića odriješene ruke, kako kaže, po pitanju uređivanja situacije u menadžmentu Uprave policije.

“Nas interesuje jedino da se oslobodimo stega organizovanog kriminala. Znam da je sve ovo bolno, ali moramo ovome pristupiti jer je mnogo opasnih ljudi, naoružanih, korisnika narkotika u okviru naših institucija koji dolaze iz organizovanih kriminalnih grupa”, upućuje Abazović.

Na pitanje da li Vlada ima mehanizam da smijeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina, Abazović kaže da on svakako snosi odgovornost zbog svega što se u posljednje vrijeme desilo u toj instituciji.

“On je odgovoran zbog toga što je bio svjestan ko mu je prvi saradnik i svakako da zbog toga snosi odgovornost”, jasan je Abazović i dodao da ne isključuje kao opciju smjenu Brđanina.

Kako kaže, lično smatra da Brđanin treba da podnese ostavku.

“Ja sam ga lično savjetovao da to učini, jer bih i ja to učinio”, rekao je.

Abazović je ponovio da smatra da je bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović jedan od vođa Kavačkog klana, te jedan od bliskih saradnika Radoja Zvicera.

“To je vrh kriminalne piramide u Crnoj Gori”, ocjenjuje Abazović.

Na pitanje da li je pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević koji je uhapšen, konkretno bio dio neke OKG – Škaljarskog ili Kavačkog klana, Abazović je odgovorio da jedino može reći da je Knežević odavao operativne podatke za pripadnike Kavčana.

 

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

16.05.2023. u 17:58h

16.05.2023. u 17:58h

Skip to content