Abazović i Novaković Đurović posjetili salon MonteVino: Događaj od značaja

Radio Titograd

11.03.2023, 20:17h

< 1 min

Predsjednik Vlade Crne Gorer Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović posjetili su salon vina “MonteVino” koje se održava u Kristalnoj dvorani hotela Hilton, a koji je okupio 116 domaćih, regionalnih i najuglednijih evropskih vinarija.

– Ovakvi događaji za Crnu Goru su od nemjerljivog značaja. Proizvodnja vina se kod nas poboljšava značajno sa nekoliko jako kvalitetnih vinarija koje su se pojavila u posljednjoj deceniji- istakao je premijer Abazović dodajući da mu je drago što su prisutni proizvođači iz regiona.

Predsjednik Vlade Abazović je dodao da vino za njega znači lijepe stvari.

-Vino znači život, dobar razgovor, dobre vibracije, pozitivne misli i ljubav na kraju krajeva- istakao je on.

Salon ,,MonteVino“ se nalazi na listi najuglednijih vinskih događaja u regionu, te je prepoznat kao glavni kreator crnogorske vinske scene.

Salon vina MonteVino je osnovan je 2010. godine, kao redovna godišnja manifestacija, sa idejom da se na ozbiljnom vinskom događaju predstavi crnogorska vinska scena rame u rame sa regionalnim i svjetski poznatim vinarijama, da se još čvršće povežu glavni akteri vinske scene Crne Gore i predstave vladajući trendovi direktno komunicirajući sa proizvođačima, profesionalcima iz oblasti ugostiteljstva, trgovine, turizma kao i ljubiteljima vina i medijima, sve sa ciljem razumijevanje i promovisanja kulture vina kod nas i njenog podizanja na veći nivo.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:14h

Sport, Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 19:19h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 16:08h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 15:36h

Skip to content