Abazović dovodi saudijski kapital na Zapadni Balkan

Radio Titograd

29.07.2022, 12:25h

< 1 min

Foto:DAN

Crnogorski premijer Dritan Abazović razgovarao je sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom o mogućnosti investiranja Saudijske Arabije u energetiku i turizam na Zapadnom Balkanu.

Kako je portal Dana već javio Abazović i Salman su se nenajavljeno sastali prije dvije noći u glavnom gradu Grčke Atini, gdje je saudijski princ bio u zvaničnoj posjeti. Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama portala Dana, sastanku su prisustvovali grčki premijer Kirijakos Micotakis, predsjednik Vlade Albanije Edi Rama i član Senata Italije Mateo Renci.

Kako saznajemo razgovarano je o investiranju u Zapadni Balkan u oblasti energetike i turizma. Prestolonaslednik Salman je jedan od najmoćnijih lidera u svijetu. Kraljevina Saudijska Arabija već ima sa Grčkom određene aranžmane, a Zapadni Balkan postaje jedno od geostrateški važnih mjesta u Evropi.

Posjeta princa Salmana Atini dolazi za manje od dve nedelje nakon što je američki predsednik Džo Bajden posjetio Kraljevinu Saudijsku Arabiju. Bin Salman je stigao u Atinu sa delegacijom od 700 ljudi u sedam aviona. Jedan je navodno bio opremljen kao bolnica. U izveštaju koji opisuje prestolonaslednikove sklonosti i ekscese, grčki novinski portal Iefimerida navodi da je misija zatražila 350 limuzina. Potražnja je toliko nadmašila ponudu da su vozila morala da se dovoze iz Bugarske i Njemačke.

Za njegov boravak u For Sisons hotelu na Atinskoj rivijeri, poslato je 180 kofera sa odjećom, obućom i drugim ličnim stvarima.

– Prije nekoliko dana stigla je specijalna porudžbina za neprobojna stakla, koja su ugrađena sa džinovskom dizalicom u apartmanu koji je preuzeo Bin Salman – izvestila je Iefimerida u sredu.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 20:36h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 20:26h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 19:43h

Magazin, top2

16.08.2022. u 19:08h

Skip to content