Abazović: Ako ostavka Marović ima veze sa analizom o Otvorenom Balkanu, to bi bilo krajnje neozbiljno

Radio Titograd

25.11.2022, 13:34h

2 min

Foto:Gov.me

Premijer Dritan Abazović kaže da Jovana Marović, koja je podnijela ostavku na sve funkcije u Vladi i GP URA, nije kriva zbog situacije u kojoj se nalazi kad je posrijedi evropski put. Razumije je, kaže, sa kolegijalnog aspekta.

“Ali da li to ima veze sa Otvorenim Balkanom? Za mene bi bilo krajnje neozbiljno da ima veze sa tim”, rekao je Abazović.

Analiza, kaže, ima određene manjkavosti.

“Nemam neki značajni komentar na njenu ostavku, URA baštini svoje principe, ne štitimo principe nekih drugih”, poručio je Abazović i dodao:

“Ja zastupam regionalnu saradnju. Svako ko želi da vidi otvoreno društvo, čini veliku korist Crnoj Gori. Svi koji misle da treba da se zatvorimo i začaurimo, mislim da pravi štetu državi.”

Kazao je i da izlaza iz političke krize u Crnoj Gori nema dok se ne izabere bar jedan sudija Ustavnog suda.

Abazović dodaje da Crna Gora treba da dobije Vladu u punom mandatu.

“Ako mislite da miniramo dogovor sa četiri poslanika – ja te stvari ne mogu da prihvatim. Ako neko misli da zarad hira političkih subjekta koji su nervozni treba da pustimo da se obezglavi Crna Gora, to se neće desiti. Neka se sjutra ujutru instalira nova većina, ja ću organizovati primopredaju bez problema”, poručuje Abazovović.

O oslobađajućoj presudi Krstovićima

“Ne mogu da komentarišem presudu suda, o toj familiji ne znam ništa, ni nešto loše, niti sam ih pominjao u bilo kojem konteksu. Ako Krstovići budu htjeli da tuže državu, nije nikakav problem, ali ne vidim zašto. Uhapšeni su po nalogu SDT-a”, naveo je Abazović.

Kazao je kako nema najave da bi još neko od ministara mogao da podnese ostavku.

“Postoji jedan plan DPS-a kako misle da omasove svoje proteste i da im se priključe još neke partije. Ko želi da se priključi neka izvoli, vladu ništa neće poremetiti. Moguće da će napraviti i neku uslugu iz razloga što bi neke stvari mogli da ubrzamo. Postoji plan B za svaku stvar”, poruka je Abazovića.

Međutim, o takvim namjerama, kako ističe, niko ga nije obavijestio.

“Predvidio sam sve poteze DPS-a”

“Saopštio sam da će DPS pokušati da organizuje parlamentarne izbore bez Ustavnog suda i da pokušaju da uvedu međunarodnu zajednicu kako bi im ona dala pojas za spasavanje”, ocijenio je Abazović.

Govoreći o njegovoj odluci da povuče određeni broj otpravnika poslova iz stranih zemalja, Abazović navodi da diplomatiji trebaju profesionalci.

“Ne trebaju nam oni koji zastupaju ljude koji nisu u Vladi ili politiku koja se protivi interesu Crne Gore. Povučene su četiri osobe, vratiće se u Podgoricu, već su određeni neki drugi”, kazao je.

Izvor:Antena M

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2022. u 08:38h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:10h

Skip to content