• S Proljećem je stigao dugoočekivani debitantski album benda Heidi šeće psa
 • S Proljećem je stigao dugoočekivani debitantski album benda Heidi šeće psa

  S Proljećem je stigao dugoočekivani debitantski album benda Heidi šeće psa

  Foto:Doringo

   

  Autorske pjesme kojima zagrebački bend Heidi šeće psa posljednjih pet godina  osvaja publiku našle su se na njihovom debitantskom albumu objavljenom u izdanju diskografske kuće Menart. Uz već promovirane singlove: ‘Još sam tu’, ‘Reći ćeš mi sutra’, ‘Vuk’, ‘Njegova mačka, ‘Uzalud’, ‘Avantura’, ‘Uzbudljivo i sjajno’, ‘Grad’, ‘Probudi me’ i ‘Božić kao nekada’ album sadrži i tri nove pjesme među kojima je i ‘Proljeće’ kojom promovišu album.

  „Dugo smo i predano radili na ovom albumu, svi se veselimo što je konačno objavljen.  Snimali smo ga s tri izvrsna muzička producenta, gostovali su nam odlični muzičari i imamo materijal na koji zaista možemo biti ponosni.  Žao nam je što zbog trenutne epidemije ne možemo napraviti koncertnu promociju u klubu s publikom i dragim prijateljima te saradnicima, ali mi smo oduvijek bili optimisti pa se tako i sada nadamo da će situacija ići na bolje i da ćemo uskoro moći, barem u nekoj mini varijanti, akustičnom svirkom na otvorenom obilježiti izlazak albuma. U duhu tog optimizma snimili  smo brzu i vedru pjesmu „Proljeće“ kao najavu ljepših dana u kojima ćemo uživati u šarenim bojama i mirisu proljeća“, kažu pjevačica Smiljana Štrbac Heidi te gitarist i autor pjesama benda Hrvoje Borošić koji su 2016. godine osnovali bend s idejom stvaranja glazbe koja je istodobno plesna i sjetna, energična i romantična, ali svakako autentična.

  U prvoj postavi benda pridružili su im se iskusni klupski muzičari, a predstavili su se singlom ‘Još sam tu’ u produkciji Žana Jakopača. Nadahnuti uspjehom prve pjesme, bend neumorno stvara muziku prepoznatljivog Hrvojevog autorskog potpisa, koju su neki muzički kritičari okarakterisali  kao „Feelgood pop“ ili „Power pop“, što rezultira s još osam novih singlova u saradnji s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem. Specifičnom zvuku benda svoj doprinos  je dao  i Luka Tralić Shot koji je producirao četiri pjesme s albuma, među njima i božićni singl naročito toplog ugođaja „Božić kao nekada“  koji je pozitivno iznenadio sve poklonike benda. Tokom vremena se postava benda malo izmijenila te su, uz Heidi i Hrvoja, u bendu već dužev rijeme gitarista Ronald Fak, basista Toma Vlčev i prateća vokalistica Iva Kovačević.

  Videospot za najnoviji singl ‘Proljeće’ režirali su Doringo, čiji je kreativni obol prisutan u većini dosadašnjih spotova benda i Hrvoje Borošić, čija je jasna vizija bendovskog zvuka, ali i vizualnog identiteta realizirana u svih 11 do sada objavljenih singlova s albuma.

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News