• Performans u Kini: Čak 600 dronova na nebu prikazalo slike Vinsenta van Goga
 • Performans u Kini: Čak 600 dronova na nebu prikazalo slike Vinsenta van Goga

  Performans u Kini: Čak 600 dronova na nebu prikazalo slike Vinsenta van Goga

  Foto:My Modern Met

  Kompanija za proizvodnju dronova EFYI Group u saradnji s Univerzitetom u Tianjinu, nedavno je u ovom kineskom gradu "obojila" nebo nekim od motiva iz poznatih slika umjetnika Vinsenta van Goga.

  Riječ je o dijelu njegove velike svjetlosne predstave pod nazivom "U čast Van Goga". Shodno tome, čak je 600 dronova iskorišteno da se kroz animaciju ispriča priča o životu slavnog slikara i prikažu mnoga njegova djela.

  Cijela predstava je trajala 26 minuta i 19 sekundi, što je novi svjetski rekord kada je riječ o animacijama sa dronovima.

  Za ovaj performans korištene su letjelice ''Agile Bee II'', koje su teške oko 1,36 kilograma i dostižu brzinu od 30 km/h. Maksimalan period koji ovi dronovi mogu provesti u vazduhu su 38 minuta.

  Osim što je pokazala važne trenutke njegovog života, svjetlosna predstava "U čast Van Goga" skrenula je pažnju na mnoga cijenjena djela slikara, kao što su "Zvjezdana noć", "Žitno polje sa čempresima", "Umjetnikova spavaća soba u Arlu", njegov serijal slika suncokreta u autoportreti.

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News