• Otjerala pumu uz pomoć Metalikine pjesme
 • Otjerala pumu uz pomoć Metalikine pjesme

  Otjerala pumu uz pomoć Metalikine pjesme

  Foto:pixabay.com
   
   
  Jedna planinarka iz Kanade uz pomoć pjesme uspjela je da otjera znatiželjnu pumu koja ju je pratila. Nije tajna da muzika Metalike može da bude "intenzivna", a sada se dokazala i kao uspješna u tjeranju divljih životinja.
   
    Di Galant pješačila je sa svojim psom. Čim je zamakla u šumu primjetila je da je neko prati, piše CNN.
   
  Kada je uvidela da je riječ o pumi, prvo je bila zaintrigirana jer nikada nije vidjela ovu životinju tako blizu. Ali onda je shvatila da joj se životinja sve više i više približava. 
   
  Počela je da viče, ali puma je samo stala, ali nije uzmicala. Uzvikivanje "gubi se" nije otjeralo pumu. Tada se Di sjetila da na mobilnom telefonu pusti najglasniji bend koji joj je u tom trenutku pao na pamet. 
   
  Metalika, pjesma "Don't Tread On Me" je bila prva stvar koja joj je pala na pamet i upalila je. Nakon prvih taktova puma je pobjegla, očito uplašena kombinacijom bubnjeva i glasa Džejmsa Hetfilda.
   
  Susret je trajao oko pet minuta i Di kaže da nije bila uplašena. Upravo suprotno, smatra da je srećna, jer je imala priliku da posmatra pumu tako dugo. Ali kako joj je jedan susret ipak bio dovoljan, ona je sve vrijeme puštala tu pjesmu.
   
   
   
   
   
   
   

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News