• Ježevi preglasni u seksu – Njemci se žale da ne mogu da spavaju
 • Ježevi preglasni u seksu – Njemci se žale da ne mogu da spavaju

  Ježevi preglasni u seksu – Njemci se žale da ne mogu da spavaju

  Njemačke hitne službe prijavljuju da se u poslijednje vrijeme sve češće, kada se odazovu na prijave građana o uznemiravanju, susreću sa ježevima u teranju.

  Građani sve češće zovu broj „110“, na kojem se obično žale na komšije koje preglasno vode ljubav ili na preglasne kućne ljubimce. U poslijednje vrijeme, međutim, najčešće žalbe su na račun ježeva.

  Čak se i na društvenim mrežama proširio hašteg #igelsex (ježji seks).

  Policija u Augzburgu se tako javila na prijavu da se čuju sumnjivi zvukovi u dvorištu osnovne škole i da se bezbjednosno svjetlo aktiviralo. Kada su policajci došli zatekli su krivce - par ježeva u ljubavnom zanosu.

  Kasnije su podnijeli izveštaj naslovljen „Bodljikavi uljezi“ u kojem se navodi da ih policajci nijesu uznemiravali.

  Pomenuti slučaj nije izolovan, a policija često tokom ljetnjih mjeseci dobija slične pozive, navodi Špigel, navodeći da su ježevi među najglasnijim noćnim životinjama, a mogu da proizvedu zvukove poput režanja, predenja, zviždanja, pa čak i glasnog vrištanja, koje ponekad može da liči i na ljudsko.

  Veterinarska služba sa Univerziteta u Minhenu istakla je da ježevi glasno reže tokom višesatnog rituala parenja i da mužjaci prave najviše buke. Ritual parenja kod ježeva, popularno poznat i kao "Igelkarussell" (ježji ringišpil) i odigrava se na površini od 40 kvadrata.

  Policija je dobila naredbu da nikako ne uznemirava ježeve u njihovnim „aktivnostima“, jer je njihova populacija drastično opala prethodnih godina. 

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News