• Grupa
 • Grupa

  Grupa "Guns N’ Roses" tužila pivaru iz Kolorada

  Legendarna rok grupa "Guns N’Roses" podnijela je tužbu protiv pivare u Koloradu zbog povrede zaštitnog znaka te grupe, jer je pivara jednu vrstu piva prodavala pod nazivom grupe. Članovi benda smatraju da će to zbuniti kupce koji bi mogli da pomisle da grupa sarađuje sa pivarom.

   Bend tvrdi da je pivnica „Oskar Bluz“, koja je deo "Canarchy Craft Brewing Collective" počela da prodaje to pivo još 2018. godine bez odobrenja benda, prenio je Si-En-En.

  U tužbi, Gansi su naglasili da pivo tog naziva nanosi „nepopravljivu štetu, njihovom ugledu, zaštitnom znaku i poštenoj poslovnoj praksi“.

  Gansi su poručili da pivnica „ne bi smjela da nastavi da prodaje proizvod koji krši autorska prava, ni da trguje na osnovu ugleda te muzičke grupe i slave bez njihove zvanične dozvole ili pristanka“.

  U parničnom postupku popularna grupa potražuje isplatu štete i pravnih troškova.

  Pivnica „Oskar Bluz“, nije imala komentara na optužbe. Prethodno je pokušala da brendira ime "Guns N' Roses", ali poslije tužbe benda od tog poteza je odustala. Pivnica namjerava da prodaje to pivo do 2020. godine.

  Prodavana je i druga roba, kao što su šeširi, majice, čaše, nallepnice, dugmad sa logom  grupe, naveli su članovi benda.

  U avgustu prošle godine pivnica je pokušala da registruje logo, ali je povukla prijavu kada je advokat frontmena grupe Aksela Rouza i ostalih članova benda, utvrdio da je logo "zbunjujuće sličan“ sa logom grupe "Guns N' Roses".

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News