• Ekološka aktivistkinja i umjetnica Karolin Šatatini postavila je Ginisov rekord
 • Ekološka aktivistkinja i umjetnica Karolin Šatatini postavila je Ginisov rekord

  Ekološka aktivistkinja i umjetnica Karolin Šatatini postavila je Ginisov rekord

  Ekološka aktivistkinja i umjetnica Karolin Šatatini postavila je Ginisov rekord napravivši najveću zastavu od recikliranih materijala u mjestu Bnašiu na Sjeveru Libana. Uz pomoć dobrovoljaca za mjesec i po dana je napravila libansku zastavu od plastičnih flaša, čepova i tanjira.

  Zastava Libana koju je ekološka aktivistkinja i umjetnica Karolin Šabatini izradila od plastičnih proizvoda završena je za mjesec i po dana i zahvaljujući površini od 300,2 kvadratna metra, ušla je na listu Ginisovih rekorda.

   

  „Posle eksplozije u Bejrutu, Libanu je bilo potrebno nešto pozitivno, neka nada koja će ljudima koji su silno propatili da povrati snagu. Zato sam željela da napravim najveću zastavu na svijetu od recikliranih materijala i oborim prethodni Ginisov rekord“, kaže libanska umetnica.

  Za izradu ove impozantne zastave upotrebljeno je 1.000 zelenih plastičnih flaša, 70.000 belih plastičnih čepova, 5.000 tanjira i 30.000 poklopaca od duvana.

  Ovo je već treći put da Šabatini ruši Ginisov rekord. Prethodno je napravila najveću jelku od plastičnih flaša i najveći polumjesec od zatvarača za plastične flaše.

   

   

  Izvor:RTS, RT

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News