• “Čupka “novi singl i spot Boža Bulatovića
 • “Čupka “novi singl i spot Boža Bulatovića

  “Čupka “novi singl i spot Boža Bulatovića

  Kao što je najavio prilikom objavljivanja singlova “Istina o Mare” i “Tebi dužan “ da će nastaviti sa radom I da će nas brzo obradovati novom pjesmom ovog puta iz opravdanih  razloga opet nakon godinu dana novi spot i pjesma “Čupka” dostupan je na youtube, radio tv stanicama u regionu.

   

  Božo objašnjava zašto i pored “vanredne planetarne situacije “ odlučio  da objavi novi singl.

  -Nekako nijesam imao utisak  da je prošlo  godinu dana od objavljivanja “Tebi dužan” koja je jako lijepo prihvaćena i još prisutna na tv I radio stanicama , Čekajući da prodje ovo planetarno ludilo od korone , sve se nekako i u mojim planovima pomjerilo i pretumbalo .

   Pjesmu iz  filma “Ambasador” koju sam snimio i planirao da objavim ipak ostavljam za proljeće  a Čupka  je nekako  spontano došla  i  nametnula kao stilski bliska predhodnim singlovima . Mnogo puta sam rekao da ovo I nije neko vrijeme za objavljivanje pjesama i spotova jer opšta situacija nekako remeti koncetraciju  onih koji vole da slušaju muziku .

  Ali  eto,  recimo nek povod za objavljivanje ove pjesme bude  želja da  ispričam još  jednu svoju  priču u  ambijentu  Pivskog sela Nedajno koje sam zavolio i odabrao  da bude moj  kutak za povremeni odmor a  pretpostavljam da je mnogo onih  koji će nakon odgledanog spota poželjeti da prošetaju i vide ljepotu kojoj  se  dive iz svih krajeva svijeta  .To selo ima svoju   posebnu energiju ali  i priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim   tu je živjela Vinka Pivljanka .

   

  O ekipi koja je radila  pjesmu  Božo kaže da je provjerena i uglavnom stalno prisutna u njegovim snimcima ….

   

  “Kao u 90 posto pjesama koje sam snimio aranžman je radio moj najbliži saradnik Igor Perović ,

  bas gitaru je odsvirao Duško Mandić , , gitare Miha Radonjić, prateće vokale

  Vjera Nikolić , snimano je studiju “M “ kod Mihe u Podgorici a mastering pjesme radio je Oliver

  Jovanović u studiju “O” u Beogradu. To je ekipa koja uvijek  daje emociju više mojim pjesmama , dragi prijatelji čiji su tonovi i vokali najljepši nakit za moje pjesme.

   

  O spotu ….

   

  Spot je sniman  kako već rekoh u selu Nedajno , kanjonu  Sušice, i pored Sušičkog jezera,  novi član ekipe je Rade Koprivica koji je snimao, montirao i režirao spot .

   Do saradnje je  došlo jer sam se oduševio snimcima sela Nedajno  koje je radio jer njegovo porijeklo je iz tog sela I možemo reći da je kompletan spot Nedajski I Pivski proizvod .Stupili smo u kontakt , mogu reći  da je odmah shvatio šta želim i maestralno odradio,  na čemu sam mu jako zahvalan I nadam se da ćemo Imati još prilike za saradnju .

  Zapravo moja zamisao je bila da spot izbjegne pratnju  radnje pjesme I da puži nešto drugo a to “nešto” je razglednica jednog predivnog parčeta Crne Gore koje smatram nije dovoljno pokazano i posjećeno od strane nas koji smo  mu najbliži na sat ili sat ipo  lagane vožnje.

  Vidjećemo da li će posjeta ovom selu porasti nakon objavljivanja “Čupke” :=)

   

  Ko je Čupka? Neobično ime za pjesmu

  “Možda jeste neobično… ali sigurno da svako od nas je nekad imao neku čupavu  glavu koju je volio baš zbog toga što je tako neobična i posebna , pjesma zapravo želi da kaže da je Čupka radost, vedrina , ljubav i sve što dan I život čini lijepim .

  O planovima ….

   

  Sad već mogu ali  “stvarno” da najavim da je sledeći singl pjesma iz filma  “Ambasador “koji sam gledao kao mali i da sam dobio dozvolu od autora Zvonka Preseckog iz Hrvatske ,  kad sam mu posalo snimak bio je jako jako zadovoljan što sam oživio pjesmu koju je on kako mi je iskreno rekao I zaboravio ali nije  je ni  zaštitio kao autor , što je ispravio nakon 30  godina  .

  Podsjetiću  da se pjesma tekstom i zvukom uklapa u vrijeme “Novog vala” , a da je… sad već mogu  otkriti  gošća na toj pjesmi Mila Nikić .Spot za tu pjesmu zahtjeva neku  dinamičniji I malo  otkačeniju priču , siguran sam da ćemo je imati.

  Da li se radi na novom albumu ?

  Mogu reći  takodje da je ovo teško vrijeme za objavu albuma ali   na dobrom sam do putu da to nekako izguram do kraja proljeća.Nije lako  snimati posebno u ovakvoj situaciji gdje se uglavnom troše svoja sredstva , jedinu podršku za snimanje  koju sam imao do sad bila je iz PAM-vog fonda za razvoj nacionalne muzike na čemu sam posebno zahvalan .Spotovi su  svi za sada iz kućnog budžeta zato I nećete vidjeti nikakve reklame potpise velikih firmi , organizacija I tome slično , uživajte u  muzici  I kadrovima  rajskog “galskog sela” kako od milošte zovemo Nedajno .  nadam se opet nekim danima kad ću moći da se družim na svirkama sa mojim bendom kao i  onima koji vole moju muziku .

  Spot je na Youtube:

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News