• Čuli ste za pragnje, a znate li šta je „hamburek“
 • Čuli ste za pragnje, a znate li šta je „hamburek“

  Čuli ste za pragnje, a znate li šta je „hamburek“

  Gurmanski specijalitet „hamburek“ u Boru je očarao ljubitelje dobrog zalogaja, a nastao je spajanjem običnog bureka i hamburgera čime se osim sjajnog ukusa, dobija izuzetna kalorijska vrijednost.

  Preduzimljivi Borski pekari napravili su svojevrstan spoj Istoka i Zapada u svom malom gradu. Građani iz cijele Timočke krajine svraćaju u Bor da probaju najnoviju vrstu brze hrane.

   

  Ovih dana, kažu u Timočkoj krajini, svi putevi vode u Bor na energetski specijalitet hamburek. Kažu, burek je burek, ali je hamburek specijalitet.

  „Pljeskavica ide obično u lepinji, ali mi Borani volimo u bureku“,

  Hamburek u Boru postoji već nekoliko godina unazad, a mnogi su tek sada čuli za njega.

  Možda neko u prvi mah očekuje čudo neviđeno, ali kao i u životu sve velike stvari su uglavnom jednostavne.

  „Znate kako, to je burek sa sirom ili sa mesom, četvrtina, i unutra ide pljeskavica sa različitim prilozima. Neko voli, neko ne voli, to je već stvar ukusa“, kaže Aneta Mladenović radnica u pekari.

  „Burek i dan danas ima svoju cijenu, pljeskavica ima, pa jedno u drugo, to mu dođe ta cijena sa prilogom. Mušterije koje koriste hamburek su uglavnom mladi ljudi i to najčešće noću, a u posljednje vrijeme to je, bogami, postalo masovno“, navodi Branislav Ilić vlasnik radnje.

  Gurmansko čudo iz Bora, kažu, nastalo je mnogo prije pandemije koronavirusa, kada se omladina vraćala iz noćnog provoda. Tada je neko naručio burek i pljeskavicu i sve ostalo od priloga. Tako je počelo, a i danas traje, samo što nema noćnog provoda.

   

  Izvor: RTS

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News