• Čizme koje garantuju socijalnu distancu su broj 75, i koštaju 150 eura
 • Čizme koje garantuju socijalnu distancu su broj 75, i koštaju 150 eura

  Čizme koje garantuju socijalnu distancu su broj 75, i koštaju 150 eura

  Obućar iz Rumunije koji je već dizajnirao, i ručno pravio ogromnu obuću kako bi tokom prvog talasa epidemije koronavirusa zaštitio ljude, sada izlazi sa novom kolekcijom, ali sa istom misijom - da obezbjedi socijalnu distancu tokom novog pandemijskog talasa, kupcima čizama koje pravi.

  Grigore Lup, obućar koji posjeduje radnju u rumunskom mjestu Kluž, još u maju je izradio cipele sa evropskom veličinom, odnosno brojem 75.

  Kaže da mu je takva ideja pomogla da održi svoju radnju u Transilvaniji. 

  Sve veći izbor modela...
  Sve veći izbor modela...

  Lup je za Rojters ispričao da je na tu ideju došao kada je primjetio da ljudi stoje isuviše blizu jedni drugima i da ignorišu mjere fizičke distance od dva metra.

  Pored toga što prima uobičajene porudžbine, Lupa su kontaktirali i umjetnici,  uključujući jednu belgijsku plesnu grupu ali i jedan američki rok bend, prenosi Rojters.

  Obućar inače pravi obuću po porudžbini za osobe koje nose vanstandardne brojeve, ali ovog puta, stvar je u zaštiti od virusa, pa mu se klijenti javljaju i sa zahtjevima za obućom koja će im obezbjediti socijalnu distancu.

  Lup je sada izradio čizme, takođe u broju 75, za novi talas pandemije, a jedan par košta 150 eura.

  Čizme su postavljene krznom i imaju debele đonove, a za njihovu izradu potrebno je tri puta više kože nego za običan par cipela, rekao je obućar koji se tim zanatom bavi četiri decenije.

  Lup je ranije izrađivao obuću za pozorišta i opere,  folklorne grupe, a pošto je obim posla smanjen zbog pandemije, našao je novi izvor prihoda.

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News