• VRHOVNI SUD Raspisan oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda
 • VRHOVNI SUD Raspisan oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda

  VRHOVNI SUD Raspisan oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda

  Sudski savjet raspisao je 31. decembra oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda i predsjednike osnovnih sudova u Kotoru i Plavu, piše Dan.

  Kako piše taj list, oglas je objavljen u Službenom listu i jednom mediju, a rok za prijavu kandidata je 15 dana od dana oglašavanja.

  Prema nezvaničnim saznanjima, za kotorski sud je već pristigao veći broj prijava a radi se uglavnom o sudijama tog suda, među kojima je, navodno, i aktuelni vršilac dužnosti Momirka Tešić.

  Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je krajem decembra podnijela ostavku, a zvanično je razriješena 31. decembra.

  Procedura izbora novih ljudi koji će aplicirati za ove funkcije regulisana je Zakonom o Sudskom savjetu i sudijama, pa se među opštim uslovima podrazumijeva i radno iskustvo od najmanje 15 godina u sudovima ili državnom tužilaštvu.

  Među tim uslovima propisani su i visoki stručni i profesionalni kvaliteti lica koja konkurišu za ovu funkciju.

  “Sudski savjet će odbaciti sve prijave koje budu nepotpune i nablagovremene”, piše u oglasu.

  Prema proceduri, prijave koje budu zadovoljile kriterijume dostaviće se Opštoj sjednici Vrhovnog suda, čiji članovi će obaviti razgovore sa kandidatima, nakon čega će tajnim glasanjem utvrditi predloge i dostaviti ih Sudskom savjetu.

  Sudski savjet će obaviti intervjue sa predloženim kandidatima i donijeti konačnu odluku.

   

   

  Izvor:Mina

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News