• VIDEO: Beč pokrenuo kampanju protiv radoznalaca koji fotkaju i snimaju na mjestu nesreće
 • VIDEO: Beč pokrenuo kampanju protiv radoznalaca koji fotkaju i snimaju na mjestu nesreće

  VIDEO: Beč pokrenuo kampanju protiv radoznalaca koji fotkaju i snimaju na mjestu nesreće

  VIDEO: Beč pokrenuo kampanju protiv radoznalaca koji fotkaju i snimaju na mestu nesreće
  Foto: Pixabay
   
  S porastom upotrebe pametnih telefona porastao je i broj znatiželjnika koji snimajući i fotografišući ometaju rad hitne službe. 
   
  U julu prošle godine u Beču je zbog toga čak došlo do smrtonosne nesreće i tada je ova problematika poprimila nevjerovatne razmjere.
   
  Bečka hitna služba je tu tragediju uzela kao povod da na socijalnim mrežama skrene pažnju na problem radoznalaca. Takve osobe ozbiljno ometaju rad službe i ugrožavaju živote unesrećenih.
   
  U skladu s procjenama, hitne službe u Beču se prilikom svake pete nesreće suočavaju s ovim problemom.
   
  Zbog toga je Grad Beč pokrenuo kampanju pod nazivom "Budi pristojan, drži odstojanje" kojom želi da skrene pažnju javnosti na upravo tu tematiku. Snimljen je video koji će biti podeljen putem svih gradskih komunikacijskih kanala i kanala Hitne medicinske službe, ali i prikazivan u odabranim bioskopima.
   
  "Od presudne je važnosti da ljudi koji vide nesreću pozovu broj hitne pomoći i unesrećenima pruže prvu pomoć. A kada profesionalci stignu, treba im osloboditi mjesto za rad", apeluje na ljudski razum upravnik bečke hitne medicinske službe Rajner Gotvald.
   
   
   
   
  Autor: Klix.ba

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News