• Uzgajao marihuanu po preporuci ljekara
 • Uzgajao marihuanu po preporuci ljekara

  Uzgajao marihuanu po preporuci ljekara

  Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak izrekao je osudu od šest mjeseci kućnog zatvora Plavljaninu Edinu Šarkinoviću (43), zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

  Sudija Mrdak je za Dnevne novine kazao da je uvažen predlog VDT da se okrivljenom izrekne navedena kazna, jer se radi o nepokretnoj osobi.

  On se teretio da je u periodu od aprila do oktobra prošle godine neovlašćeno proizveo neutvrđenu količinu marihuane, od koje je jedan dio držao u porodičnoj kući u naselju Brezojevice.

  Šarkinović je istakao da boluje od kvadriplegije uzetosti udova, a da su mu, nakon tretmana i brojnih operacija od posljedica saobraćajne nesreće u Njujorku 2017. godine, ljekari preporučili uzimanje marihune u cilju smanjenja tegoba i bolova, uzrokovanih spazmima mišića.

  “Godine 2004. sam doživio saobraćajnu nesreću i od tada sam nepokretan. Od 2005. godine boravim u Plavu, a povremeno sam odlazio na liječenja u Njemačku, Ameriku, Rusiju”, kazao je okrivljeni.

   

   

  Izvor; Dnevne novine

   

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News