• URA ne odustaje od sektora bezbjednosti
 • URA ne odustaje od sektora bezbjednosti

  URA ne odustaje od sektora bezbjednosti

  Platforma “Crno na bijelo” (CnB) insistira da im u raspodjeli resora u vlasti pripadne sektor bezbjednosti, a jednu od čelnih pozicija mogao bi dobiti, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Zoran Miljanić.

  Miljanić je Generalni sekretar Građanskog saveza CIVIS koji je dio platforme CnB. On je bivši poslanik (Pozitivna, Demos), a, kako piše u njegovoj biografiji, radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, te kao rukovodilac u kriminalističkoj policiji MUP-a Makedonije.

  Nosilac liste CnB i lider GP URA, Dritan Abazović, koji bi takođe trebalo da dobije poziciju u vrhu nove vlade je više puta kazao da međunarodna zajednica očekuje da na ključnim mjestima u bezbjednosnom sektoru budu profesionalci i da je to usaglašeno i sa mandatarom.

  Izvori “Vijesti” navode da očekuju da mandatar Zdravko Krivokapić presiječe i istraje na ekspertskoj vladi bez obzira na pojedine zahtjeve iz pobjedničkih koalicija.

  Jedno od imena koje se pominje kao budući ministar pravde je pravnik Vladimir Leposavić, koji je bio član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske u pregovorima sa odlazećom Vladom, a u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

  Specijalizirao je u oblasti međunarodnih ljudskih prava na Pravnom fakultetu u Vašingtonu, a doktorirao na temi međunarodne zaštite manjina 2016. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

   

   

  Izvor:Mina / Vijesti

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News