• Ukraden krst posvećen stradalim Rumunima
 • Ukraden krst posvećen stradalim Rumunima

  Ukraden krst posvećen stradalim Rumunima

  Nepoznati počinioci su prošle sedmice sjekirom oštetili krst, posvećen stradalim državljanima Rumunije na magistrali kod mosta Grlo juna 2013. godine, a prethodnih dana krst je potpuno otkinut i ukraden.

  Predsjednik kolašinske opštine Milosav Bulatović oštro je osudio vandalizam usmjeren prema spomen kompleksu posvećenom stradalim državljanima Rumunije.

  Ističe da će u razgovorima sa nadležnim organima insistirati da se što prije otkriju počinioci ovog vandalskog i neprimjerenog čina.

  “Takav odnos ne priliči ni našoj tradiciji, ni poštovanju velike nevolje koju su imali državljani Rumunije u junu 2013. godine. Kolašinci, mještani moračkih sela, kao i cijela Crna Gora su tada pokazali solidarnost prema tragediji koja je zadesila prijateljski rumunski narod. Mnogi su se spustili i u kanjon Morače da izvuku povrijeđene. Takođe, mi iz lokalne uprave svakoga juna položimo cvijeće, jer taj spomenik na mostu Grlo smatramo nečim što zbližava Crnu Goru i Rumuniju. Nevolje zbližavaju, da se nikad više ne bi ponovile”, kazao je Bulatović.

  Iz ambasade Rumunije objašnjavaju da je ovaj krst podignut na inicijativu jedne privatne televizije iz Rumunije, zajedno sa preživjelima i porodicama stradalih u saobraćajnoj nesreći, sa podrškom ambasade Rumunije u Crnoj Gori.

  Autobus koji je prevozio rumunske turiste 23. juna 2013. sunovratio se u kanjon Morače, a tom prilikom poginulo je 18 osoba, dok je 28 povrijeđeno.

   

   

  Izvor: Dnevne novine/Analitika

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News