• U velikoj akciji srpska policija tragala za vođom
 • U velikoj akciji srpska policija tragala za vođom

  U velikoj akciji srpska policija tragala za vođom "Anđela pakla"

  U velikoj akciji MUP Srbije je tragao i za Miljanom Vukovićem, vođom ozloglašene i kontroverzne bajkerske grupe "Anđeli pakla" ("Hells Angels"), međutim policija mu nije ušla u trag, te on nije uhapšen.

  Vuković je inače glavni predvodnik ove bajkerske grupe u Beogradu. On je inače sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina "London" i kuma Željka Ražnatovića Arkana.

  Vuković je u "Anđelima pakla" zadužen za sigurnost kluba i pretendent je na mjesto predsjednika organizacije.

  Tu funkciju trenutno drži Dragoljub Lapadatović (58), srpski ljekar koji živi u Švedskoj, ali praktično od osnivanja Vuković vodi klub.

  "Anđeli" su inače zatvorena organizacija, hijerarhijski ustrojena. Skoro svi u toj grupaciji imaju kriminalni dosije, uključujući i Vukovića.

  U krivičnom dosijeu Miljan Vuković ima djela koja se vezuju za nasilničko ponašanje, a pod posebnom obradom policije bio je zbog sumnje da je glavna spona između lopova iz "Pink Pantera" i kupaca sa Bliskog istoka.

  ''Policija je tada pod prismotrom držala njegovo poštansko sanduče zbog sumnje da su lopovi tu ostavljali dijamante, koje je Vuković potom dalje preprodavao'' - rekli su u policiji.

  On je privođen i prije dve godine kada je izboden jedan od vlasnika fudbalskog kluba Sinđelić, Velimir Jovović Velja ispred kafića "Orlovi". Navodno, Vuković se tada sa svojom ekipom pojavio na proslavi Jovovićevog rođendana i zbog toga je izbila svađa, a potom i tuča u kojoj su vađeni noževi, prenosi Blic.

   

   

   Izvor: Blic.rs

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News