• U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske vakcine
 • U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske vakcine

  U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske vakcine

  U Srbiju je jutros dopremljeno još 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

  Avion, koji je dopremio vakcine iz Rusije, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", sletio je oko 8 sati.

  Prema riječima ministra za inovacije Nenada Popovića, reč je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi”.

  Popović je za Tanjug naveo da su vakcine stigle iz fabrike ”Biokad” u Sankt Peterburgu, gde je prije dva mjeseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine ”Sputnjik V”.

  - Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsjednika (Aleksandra) Vučića - rekao je Popović.

  On je izrazio zadovoljstvo, jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

  - Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta, odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji - rekao je Popović.

  Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

   

   

  Izvor:B92

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News