• Sud prihvatio sporazum: Đurđić priznao da je kriv, osuđen na kućni zatvor od šest mjeseci
 • Sud prihvatio sporazum: Đurđić priznao da je kriv, osuđen na kućni zatvor od šest mjeseci

  Sud prihvatio sporazum: Đurđić priznao da je kriv, osuđen na kućni zatvor od šest mjeseci

  Foto: Pobjeda

  Viši sud u Podgorici prihvatio je sporazum o priznanju krivice između bivšeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića i Specijalnog državnog tužilaštva.

  Prema sporazumu, Đurđić je osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, na plaćanje novčane kazne od dvije hiljade eura i da uplati Kliničkom centru 200 eura.

  Novčanu kaznu od dvije hiljade eura moraće da plati u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

  "Kriv sam. Na nagovor Duška Kneževića sam potpisao bankarske garancije, iako nijesu bile pravilno evidentirane shodno aktima banke. Znao sam u vezi kojeg pravnog posla potpisujem garancije. Radilo se o prodaji Princes hotela u Baru, koji je bio u vlasništvu Atlas grupe", kazao je on. 

  Specijalna tužiteljka Stojanka Radović je kazala da su predložili kaznu ispod zakonskog minimuma jer se radi o nezaposlenom licu, bez ličnih primanja, lošeg materijalnog stanja, koji je otac dvoje djece.

  Punomoćnik oštećene Atlas banke advokat Vladan Đuranović izjavio je na sudu da se ne protivi usvajanju sporazuma.

  "Đurđić nije za sebe stekao protivpravnu imovinsku korist, i ne postavljamo protiv njega u ovom postupku imovinsko pravni zahtjev", naveo je Đuranović.

  Za krivično djelo koje je Đurđiću stavljeno na teret, zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, zaprijećena je kazna od dvije do deset godina zatvora.

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News