• SNP Ščekić: Neću se kandidovati za lidera partije
 • SNP Ščekić: Neću se kandidovati za lidera partije

  SNP Ščekić: Neću se kandidovati za lidera partije

  Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić najavio je da se neće kandidovati za lidera stranke koji će biti biran na kongresu, najkasnije do avgusta.

  On je kazao Danu da se neće kandidovati jer imaju kandidata za tu funkciju.

  “(Vladimir) Joković je jedini kandidat koji će imati moju nedvosmislenu podršku, jer je svojim radom, poštenjem i odgovornošću zaslužio da bude i u drugom mandatu predsjednik SNP-a”, poručio je Šćekić.

  Lider partije Vladimir Joković nije ni potvrdio niti demantovao da će se ponovo kandidovati za najvažniju funkcijuu SNP-u, ali je istakao da će i to pitanje, kao i mnoga druga biti plod dogovora svih u partiji.

  Prema njegovim riječima, kongres SNP-a mora biti održan prije avgusta.

  "To je redovni kongres, koji se održava svake četiri godine. On će se organizovati, ali za sada još ne razmišljamo o tome u partiji. Ono što je izvjesno je da će biti u roku, znači najkasnije do 13. avgusta ove godine”, kazao je Joković.

  Što se tiče ostalih kandidatura za predsjednika iz njegove stranke, Joković naglašava da je sada rano o tome govoriti.

  “Sigurno je da u SNP-u neće biti podjela već će svako pitanje pa i to, kao i do sada, biti plod dogovora. A hoću li se ja kandidovati opet, vidjećemo jer imamo striktnu proceduru u SNP-u i po tom pitanju”, kazao je Joković.

  Joković je za za predsjednika SNP-a zabran 13. avgusta 2017. godine na Osmom kongresu partije. U glasanju je tada učestvovalo 429 delegata, od kojih je za Joković glasalo 224, Snežanu Jonicu 199, a Goran Dašić je dobio četiri glasa.

   

   

  Izvor:Mina

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News