• SKUPŠTINA - ODBOR Brajović traži imena, glasanje najkasnije u ponedjeljak
 • SKUPŠTINA - ODBOR Brajović traži imena, glasanje najkasnije u ponedjeljak

  SKUPŠTINA - ODBOR Brajović traži imena, glasanje najkasnije u ponedjeljak

  Predsjednik Skupštine Ivan Brajović tražiće od poslaničkih klubova da što prije dostave imena kandidata za članove odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kako bi poslanici glasali o njihovom izboru najkasnije u ponedjeljak, saznaje Pobjeda.

  Poslanički klubovi, međutim, još nijesu odlučili koga će predložiti, već se pregovara o tome.

  Jedino je izvjesno, kako je nezvanično rečeno Pobjedi, da će Klub Socijalistička narodna partija-Demos kandidovati Miodraga Lekića za člana odbora.

  Posebni klub poslanika, u čijem sastavu su Aleksandar Damjanović, Goran Danilović i Goran Radonjić, neće učestvovati u radu budućeg odbora.
  Damjanović, Radonjić i Danilović bili su uzdržani kada se glasalo o odluci za formiranje odbora.

  Iz Demokratske partije socijalista, Demokratskog fronta i Socijdemokratske partije kazali su da će narednih dana odlučiti o kandidatima za odbor.

  Poslanički klubovi narednih dana treba da se dogovore i o tome koliko će koji klub imati članova u odboru. Odluka, koja je usvojena u srijedu, predviđa da vlast i opozicija imaju po se
  dam članova.

  Sastav odbora, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika odbora, koji su iz vlasti, odnosno iz opozicije, konstituisaće se na način da svakom klubu poslanika pripada najmanje jedan član odbora, a preostali dio proporcionalno broju poslanika u klubu.

  Neizvjesno je ko će od opozicionih klubova zauzeti „stolicu“ u odboru predviđenu za predstavnika Demokrata i Ure. 

   

   

  Izvor;Mina

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News