• SKUPŠTINA - NAJAVA Konferencija o zaštiti podataka o ličnosti
 • SKUPŠTINA - NAJAVA Konferencija o zaštiti podataka o ličnosti

  SKUPŠTINA - NAJAVA Konferencija o zaštiti podataka o ličnosti

  Skupštinski Odbor za ljudska prava i slobode organizovaće danas Konferenciju pod nazivom Zaštita podataka o ličnosti u Crnoj Gori- zakonodavstvo i praksa, povodom obilježavanja 10. decembra - Međunarodnog dana ljudskih prava.

  Kako je saopšteno iz parlamenta, značajno je da se na Konferenciji razmijene mišljenja i iskustva o zaštiti podataka o ličnosti u Crnoj Gori, imajući u vidu da je Odbor posebnu pažnju posvećivao i zaštiti podataka o ličnosti, kako u okviru zakonodavne, tako i u nadzorne funkcije Skupštine.

  Planirano je da akcenat Konferencije bude na zakonodavnom okviru i njegovoj praktičnoj primjeni.

  „Cilj Konferencije da potvrdi da se jedino koordiniranim aktivnostima i multisektorskim pristupom može doprinijeti afirmaciji, promociji, poštovanju i zaštiti ljudskih prava i sloboda, kao i da je pravo vrijeme za sagledavanje stanja u oblasti zaštite podataka o ličnosti“, navodi se u saopštenju.

  Pored članova Odbora, na Konferenciju su pozvani Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, ministri za ljudska i manjinska prava i unutrašnjih poslova.

  Pozvani su i predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori i nevladine organizacije koja se bavi zaštitom ljudskih prava i sloboda sa kojom Odbor ima kontinuiranu i kvalitetnu saradnju.

   

   

  Izvor:Mina

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News