• Server upozorio: Moskva će se umiješati u predsjedničke izbore u CG
 • Server upozorio: Moskva će se umiješati u predsjedničke izbore u CG

  Server upozorio: Moskva će se umiješati u predsjedničke izbore u CG

  Server upozorio: Moskva će se umiješati u predsjedničke izbore u CG

  ''Moskva nije odustala od ambicije da unese konfuziju, pa čak dovede i do sukoba na Balkanu. Tako da očekujem da će se umiješati u naredne predsjedničke izbore u Crnoj Gori''- kaže u izjavi za Pobjedu profesor na američkom Univerzitetu “Džon Hopkins” i ekspert za Balkan Danijel Server.

  Naglasio je da Moskva nikada neće odustati od Crne Gore, niti od regiona.

  “Ruski marifetluci su ponekad vrlo efikasni. Moskva je dala Podgorici i mnogim drugim glavnim gradovima regiona dobre razloge da budu privrženiji NATO-u, a ne Rusiji, koja je uostalom regionalna sila kojoj opada moć. Rusija regionu može da ponudi samo destabilizaciju, tako da će nastaviti da destabilizuje Crnu Goru. Članstvo države u Alijansi je u tome neće zaustaviti. Uostalom, zašto bi stali, Balkan je za njih strateško područje”, poručuje Server.

  Server smatra da će u budućnosti biti veoma teško da se održe dobri odnosi dvije zemlje, jer je Rusija sponzorisala pokušaj terorizma u Crnoj Gori i napad na crnogorskog premijera, ponovivši da nije zadatak Moskve da se bavi unutrašnjim pitanjima bilo koje zemlje.

  “Vladimir Putin tvrdi da poštuje suverenost svake države. Trebalo bi onda da vodi politiku po standardima koje je sam postavio”, kaže Server i objašnjava da su SAD shvatile da Rusija djeluje mnogo šire nego što se čini.

   

  Izvor: Pobjeda

   

   

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News