• SAD Rusija pokušava da se umiješa u izbore
 • SAD Rusija pokušava da se umiješa u izbore

  SAD Rusija pokušava da se umiješa u izbore

  - Nekoliko američkih institucija objavilo je zajedničko upozorenje glasačima, koji danas izlaze na izbore za američki Kongres, da budu oprezni jer se nastavljaju pokušaji miješanja stranih faktora, posebno Rusije, objavljeno je na sajtu FBI.

  "Strani faktori, Rusija naročito, nastavljaju sa pokušajem uticanja na javno mnjenje i percepciju glasača", navedeno je u saopštenju američkog Odjeljenja za unutrašnju bezbjednost, Ministarstva pravde, Kancelarije direktora Nacionalne obaveštajne službe i Federalnog istražnog biroa (FBI).

  "Oni to mogu širenjem lažnih informacija o političkiom procesima i kandidatima, lažima o njihovim sopstvenim aktivnostima miješanja, širenjem propagande na društvenim mrežama ili drugim taktikama", navedeno je u saopštenju.

  Američke agencije bore se sa pokušajima miješanja, a cilj borbe je da se obezbijedi da se svaki glas prebroji i da se prebroji ispravno, piše u zajedničkom saopštenju uz isticanje da u ovom trenutku "nema pokazatelja da postoje pokušaji kojima se želi spriječiti ili omesti glasanje ili izmijeniti ishod glasanja", prenose agencije.

  SAD neće tolerisati strano uplitanje u naše izbore koje dolazi iz Rusije, Kine, Irana ili drugih zemalja, zaključuje se u saopštenju.

  Amerikanci danas glasaju za 435 mjesta u Predstavničkom domu, za 35 od ukupno 100 mjesta u Senatu i za desetine državnih guvernera.

   

   

  Izvor;Mina

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News