• Raspisana potjernica za Radojem Zvicerom, o incidentu na Bogetićima 26. aprila
 • Raspisana potjernica za Radojem Zvicerom, o incidentu na Bogetićima 26. aprila

  Raspisana potjernica za Radojem Zvicerom, o incidentu na Bogetićima 26. aprila

  Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kaže da je hapšenjem Slobodana Kašćelana i njegovih saradnika zadat najjači udarac mafiji u Crnoj Gori u posljednjih deceniju.

  "Dobili smo brojne pohvale i van Crne Gore. Pokazali smo da se pripadnici međunarodnog kriminala mogu privesti pravdi. Crna Gora je do sada bila prepoznata kao neko ko izvozi krinimal, sada poručujem da ćemo biti sigurna destinacija za sve osim za kriminalce", kazao je Abazović na pres konferenciji.

  Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kaže da je ovom akcijom rukovodio novi menadžment te da je ponosan  na pripadnike policije.

  "Mi smo spremni da budemo partner i drugim državnim organima, kao i međunordnim partnerima. U proceduri je novi zakon o MUP-u. Apelujem da se što prije donese", rekao je Sekulović.

  Rukovodilac sektora policije za borbu protiv kriminala Dejan Knežević kaže da su imali podršku Europola.

  "Podnijeta je krivična prijava protiv 14 osoba, to su vođe ili pripadnici kriminalne grupe. Nastavićemo aktivnosti i prema drugim kriminalnim grupama, policija ima kapacitete da odgovori kriminalu. Prepoznali smo neke slabosti u policiji koje ćemo otkloniti", kazao je Knežević.

  On je naveo da su uhapšeni osumjičeni trenutno za jedno ubistvo, ali istraga traje i može biti i za više ubistava. Knežević je kazao i da policija traga za Radojem Zvicerom te da je raspisana nacionalna potjernica.

  "Oko 50 osoba je poginulo u obračunima ovih kriminalnih klanova. Teško je operativno pratiti 24 sata visokopozicionirane članove kriminalnih klanova", rekao je Knežević.

  Na pitanje zašto na pres konferenciji nema predstavnika tužilaštva, Sekulović je kazao da je tužilaštvo samostalan organ koji će procijeniti kada će izaći u javnost u vezi ovog predmeta.

  On je naveo i da će na sjednici skupštinskog odbora 26. aprila saopštiti izvještaj interne kontrole u vezi incidenta na Bogetićima.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News