• RADNICI GRADSKOG SAOBRAĆAJA Ne zaboravljaju plate od prije 18 godina
 • RADNICI GRADSKOG SAOBRAĆAJA Ne zaboravljaju plate od prije 18 godina

  RADNICI GRADSKOG SAOBRAĆAJA Ne zaboravljaju plate od prije 18 godina

  Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković ima rok od nedjelju dana da sasluša i popriča sa nekadašnjim radnicima Gradskog saobraćaja i objasni im da li Glavni grad, kao nekadašnji osnivač ove firme, prihvata obaveze prema njima, a ukoliko to ne uradi zagradićemo plac gdje je nekada bila firma i organizovati štrajk, navodi Ranko Vuković, nekadašnji radnik firme.

  Vuković najavljuju i da će tužiti Glavni grad jer su, kako navode, došli do dokumentacije koja potvrđuje da se zemlja nekadašnjeg prevoznog preduzeća vodila na radnike, zbog čega imaju pravo da plac prodaju i namire se.

  U borbi za svoja, za neke možda zaboravljena, prava krenuli su sredinom maja kada su se okupili na platou koji je ranije pripadao ovom preduzeću u blizini Autobuske stanice tražeći da im se isplate zaostale plate na koje čekaju 18 godina.

  Iz Glavnog grada tada su poručili da oni trenutno nemaju evidentiranih neizmirenih obaveza prema nekadašnjem preduzeću Gradski saobraćaj.

  Ranko Vuković navodi da je prije 20-ak dana poslao dopis gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću, tražeći da im objasni da li Glavni grad ima obaveza prema nekadašnjim radnicima Gradskog saobraćaja. Sastanak sa njim, kako navodi Vuković, ne žele u četiri oka, već u prisustvu novinara.

  "Mi tražimo da nam gradonačelnik objasni šta misli o Gradskom saobraćaju kada kaže da nema nikakvih obaveza prema nama. Mi ćemo da se obratimo i Ambasadi Italije u Crnoj Gori, jer su oni sigurno zainteresovani da čuju gdje su autobusi koje su oni poklonili tadašnjoj Opštini Podgorica. Mi smo pronašli hronologiju postojanja Gradskog saobraćaja koja potvrđuje da se zemlja, na kojoj su bili objekti preduzeća, vodila na nas. Onda imamo akcije, spiskove upisa akcija po povlašćenih uslovima. Takođe, imamo neisplaćena dugovanja o ličnim dohodcima. Svom tom dokumentacijom mi dokazujemo da je sve to bila imovina bivših radnika Gradskog saobraćaja. Zbog toga tražimo od Ivana Vukovića da izađe ispred nas i pogleda svu dokumentaciju koju imamo i da onda on iskaže da li ima obaveza prema nama. Ukoliko i tada kaže da nema obaveza prema nama mi ćemo da idemo drugim putem, a to je da ćemo tužiti Glavni grad. Takođe, organizovaćemo i štrajk i zagradićemo plac na kojem je sada benzinska pumpa", naveo je Vuković.

  On dodaje da se nada da će im gradonačelnik izaći u susret.

   

  Izvor:Dan

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News