• PzP predstavio spisak kandidata za ministre
 • PzP predstavio spisak kandidata za ministre

  PzP predstavio spisak kandidata za ministre

  Pokret za promjene (PzP) predložio je da u novoj Vladi ministar odbrane bude lider partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno bio i potpredsjednika Vlade, a da resor nauke pripadne zamjeniku predsjednika Branku Raduloviću.

  Funkcionerka PzP-a Branka Bošnjak kazala je Danu da ona predložena za ministarku prosvjete a Veljko Vasiljević za resor održivog razvoja i turizma.

  Na zahtjev mandatara Zdravka Krivokapića, sve partije su već dostavile zahtjeve za ministarstva za koja smatraju da imaju kadar dovoljno kvalitetan za čelne pozicije u tim resorima. Međutim, nijedna partija osim Pokreta za promjene (PzP) još nema imena za resore za koja su pokazali interesovanje.

  U PzP-u smatraju da Ministarstvo nauke treba da se transformiše u ministarstvo nauke, tehnologije i razvoja i da bi Radulović, redovni profesor na Univerzitetu, potvrđen i u nauci i u privredi, kao dobitnik Avnojske nagrade za najbolju privrednu organizaciju MZT, mogao da kroz taj resor pokrene novi investicioni ciklus u funkciji privrednog razvoja.

  Što se tiče predloga da Medojević bude na čelu Ministarstva odbrane, Bošnjak je kazala da su se vodili time što ga za tu poziciju preporučuje i što je, između ostalog, dobitnik nagrade za doprinos u borbi protiv korupcije koju dodjeljuje američka agencija za tu oblast.

  “Medojević je stručnjak na međunarodnom nivou u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a dugo je bio i član skupštinskog odbora za bezbjednost. Zadužen za demontažu totalitarnog sistema i borbu protiv korupcije, bio bi kompetentan i za potpredsjedničko mjesto, a uz to bi pokrivao i resor odbrane”, kazala je Bošnjak.

   

   

  Izvor:Mina

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News