• PREDUSA Oštećeni će morati da vrate novac
 • PREDUSA Oštećeni će morati da vrate novac

  PREDUSA Oštećeni će morati da vrate novac

  Presuda po tužbi porodica žrtava NATO bombardovanja u Murinu postala je pravosnažna, pa će oštećeni morati da vrate novac koji im je država isplatila na ime duševnih bolova koje trpe zbog gubitka članova porodica.

  Nakon što je Vrhovni sud odbio tužbeni zahtjev zbog navodne zastare, prvostepeni i drugostepeni sud samo je prepisao obrazloženje i donio odluku o povraćaju novca, odnosno takozvanom protivizvršenju.

  Prvostepenom presudom, kojuje potvrdio Viši sud, porodice su dobile naknadu. Nakon toga je uslijedila revizija po kojoj je Vrhovni sud preinačio presudu i tužbu odbio kao neosnovanu zbog zastare.


  Tuženi u ovom predme tu su bili država Crna Gora, MUP, Ministarstvo odbrane i Uprava policije.

  Radilo se o prvoj presu di po tužbama kojom je porodici pokojnog Manojla Komati ne na ime duševnih bolova za petčlanova porodice dosuđen ukupan novčani iznos od 69 hiljada EUR, uz pripadajuće troškove postupka.

  Pravni zastupnik porodica žrtava NATO Velija Murić u tužbi je naveo da je u NATO bombardovanju tadašnje SRJ, iz među ostalih gradova i objekata kao odabranih ciljeva, stradala i crnogorska varošica Murino.

   

   

  Izvor:antenam.net
   

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News