• Pljevlja: Dječije odjeljenje nije zatvoreno, mediji da provjere informacije prije objave
 • Pljevlja: Dječije odjeljenje nije zatvoreno, mediji da provjere informacije prije objave

  Pljevlja: Dječije odjeljenje nije zatvoreno, mediji da provjere informacije prije objave

  Foto: PV informer

  Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Edo Lalović zbog netačnih informacija koje su se pojavile u nekim medijima, dao je informaciju redakciji “PV Informera” da sva odjelenja u Opštoj bolnici funkcionišu u skladu sa preporukama.

  Situacija vezana za Covid 19 zahtjeva da se novinari uzdrže od objavljivanja neprovjerenih i netačnih informacija, koje mogu dovesti do uzbunjivanja javnosti i širenja panike, rekao je.

  Menadzment Opšte bolnice je spreman da uvijek da precizne informacije o epidemiološkoj situaciji u gradu kao i generalno o radu svih odjelenja u okviru Opšte bolnice Pljevlja saopštio je za “PV Informer”, direktor bolnice, Edo Lalović.

  "Što se tiče Dječijeg odjelenja nije tačna informacija da je odjelenje zatvoreno,već je prava informacija da na Odjelenju trenutno nema hospitalizovane djece,pa je takva situacija iskorišćena da se u toku jučerašnjeg dana izvrši detaljna dezinfekcija svih prostorija u okviru odjelenja. Dežurni ljekar pedijatar i sve medicinske sestre sa odjelenja su u pripravnosti i sa pojavom prvih pacijenata nastaviće normalno sa radom. Jedina tačna informacija je da se jedan od pedijatara nalazi u izolaciji.

  Što se tiče Ginekološkog odjelenja ono takođe radi normalno. Uz jednog ginekologa i dovoljan broj stručnog medicinskog kadra – babica. U slučaju veće potrebe ako bi se eventualno značajno povećao broj pacijenata bili bi angažovani specijalisti iz drugih medicinskih ustanova, kao što je praksa i ranije za struke koje su deficitarne u pljevaljskoj bolnici", kazao je on.

  Na Infektivnom odjelenju Opšte bolnice u Pljevljima sa Kovid punktom u stacionaru imaju ukupno 23 pacijenta srednje teške kliničke slike,stabilnog stanja. Iz Pljevalja u KBC-u su 2 pacijenta,u Baru 4 pacijenta ,a u bolnici “Brezovik” u Nikšiću 2 pacijenta.

  Direktor Opšte bolnice u Pljevljima apeluje na građane da se ponašaju u skladu sa preporukama državnih organa radi što bržeg prevazilaženja epidemije Covid 19 u Pljevljima.

   

   

  Izvor: PV informer

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News