• Petnaestočlanu grupu povezuju sa ubistvom Šakovića, Lenca, Čađenovića, Roganovića?
 • Petnaestočlanu grupu povezuju sa ubistvom Šakovića, Lenca, Čađenovića, Roganovića?

  Petnaestočlanu grupu povezuju sa ubistvom Šakovića, Lenca, Čađenovića, Roganovića?

   

  Petnaestočlana grupa iz Nikšića, Kotora i Albanije, naredbom za sprovođenje istrage, tereti se za učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, nezvanično saznaje Pobjeda.

  Tokom opsežne istrage Specijalno policijsko odjeljenje prikupilo je dokaze da je grupa učestvovala i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju…

  Osim ovih teških optužbi, istražitelji imaju saznanja i čije glave su bile ucijenjene i ko je od policijskih funkcionera i bezbjednosno interesantnih osoba trebalo da bude meta.

  Deset funkcionera policije i službenika ANB bili su na listi za odstrijel, jer su godinama bili barijera za njihove kriminalne prljave poslove ili su, neki od njih, na neki način povezani sa osobama koje je kriminalna grupa smatrala svojim neprijateljima.

  Prema saznanjima Pobjede, istražitelji osnovano sumnjaju da je kriminalna grupa planirala i likvidaciju dvojice Nikšićana sinova Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, rođenog brata uhapšenog Ranka Radulovića.

  U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage jasno su označene uloge i zadaci svih osumnjičenih, a vođe kriminalnih organizacije, prema sumnjama istražitelja, su Nikšićanin Ranko Radulović, Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović.

  Grupe su formirane u Skadru, Kotoru i Nikšiću, a njihov primarni cilj bio je likvidacija osoba iz bezbjednosnog sektora.

  Proširenje istrage uslijedilo je nakon što je Tužilaštvo prikupilo veliki broj dokaza, koji su osporili izjave osumnjičenih čije odbrane su imale niz kontradiktornosti. Organizacija je raskrinkana nakon što je jedan od osumnjičenih Dejan Vujović, koji je kasnije dobio status svjedoka saradnika, odlučio da ispriča ko su bile potencijalne mete i po čijem nalogu su vrbovali "pucače".

  No, optužbe protiv osumnjičenih ne zasnivaju se samo na iskazu svjedoka saradnika, već i na dokaznoj građi u kojoj su tajno snimljeni razgovori koji govore o pripremi teških krivičnih djela.

  Tajna akcija istražitelja počela je na osnovu operativnih podataka da se pripremaju likvidacije istaknutih policijskih i službanika ANB i da se operacija organizuje na međunarodnom nivou.

  U opsežnoj istrazi došli su do albanskog državljanina Erogena Brajovića, što je potvrdilo prvobitne sumnje da kriminalna akcija ima šire razmjere. Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

   

   

  Izvor: Pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News