• Pejović: Stečaj u dvije banke nije dobar za CG
 • Pejović: Stečaj u dvije banke nije dobar za CG

  Pejović: Stečaj u dvije banke nije dobar za CG

  Uvođenje stečaja u dvije banke (Atlas i IBM) nije dobro za Crnu Goru, jer je riječ o bankama koje imaju 240 zaposlenih, ocijenila je predsjednica Sindikata banaka Lidija Pejović.

  Ona je pojasnila da dvije banke ne čine veliko pokriće u aktivi crnogorskog bankarskog tržišta, ali da cijela situacija ipak nije dobra zbog nepovjerenja koji se desillo u bankarskom sektoru.

  "Istraživanja su pokazala da je za samo tri mjeseca preko 50 miliona eura depozita povučeno iz banaka. U posljednjih deset godina se to nije desilo. Dakle, postoji nepovjerenje u bankarski sektor, i to je onaj daleko veći problem za finansijsko tržište, nego što je gašenje te dvije banke", istakla je Pejović u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

  Svjetska banka će, kako je ocijenila, sigurno napraviti analizu cjelokupne situacije, nakon čega će se odrediti kako dalje.

  "To je više političko pitanje, jer danas teško ko u Crnoj Gori može odgovoriti na to kako će se Svjetska banka odrediti, ali sigurno nije dobro", rekla je ona.

  Komentarišući eventualno spajanje CKB i Societe Generale Banke, Pejović je rekla da su prema Centralnoj banci (CBCG) poslali nekoliko urgencija u kojima su ukazali do kakvih socijalnih problema će doći usljed spajanja dvije banke.

  "Odgovor je bio da se slažu sa nama, ali da u Zakonu o bankama nema tog socijalnog momenta, da će se voditi računa o tome. Ali kako vrijeme prolazi, izgleda da je to završena stvar. Vidjećemo kako će se to završiti", rekla je Pejović.

   

   

   Izvor: RTCG

   

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News