• Parkirano 60 službenih vozila
 • Parkirano 60 službenih vozila

  Parkirano 60 službenih vozila

  Nova upravljačka struktura u Elektroprivredi (EPCG) počela je sa snižavanjem troškova u toj državnoj kompaniji. Prvi na udaru našl i su se menadžeri, šefovi, kao i rukovodioci različitih sektora u toj firmi, kojima je naloženo da parkiraju službena vozila nakon radnog vremena, piše Dan.

  “Po nalogu predsjednika odbora direktora i izvršnog direktora, a počev od petka, 2. aprila 2021. godine, obavještavaju se svi korisnici voznog parka da službena vozila koriste isključivo u poslovne svrhe, kao i da nakon obavljenih radnih aktivnosti ista parkiraju na parkingu upravne zgrade EPCG u Nikšiću ili u mjestu prebivališta, ukoliko putuju iz drugih opština. U toku su aktivnosti na racionalizaciji voznog parka, o čemu ćete biti blagovremeno informisani”, navodi se u internom dopisu EPCG, u koji je uvid imao Dan.

  Radi se o službenim vozilima koja su zaposlenima bila na raspolaganju 24 časa i koja su, osim za posao, bila korišćena i u privatne svrhe. Radi se o troškovima koji direktno utiču na cijenu struje.

  Na skupštini akcionara EPCG 16. marta ove godine na predlog Vlade u odbor direktora su imenovani Milutin Đukanović (funkcioner DF-a), Nenad Marković, Aleksandar Dožić, Milun Božović, Jovan Radošević, Mirjana Čizmović i Rajko Radusinović. Odmah je održana konstitutivna sjednica borda na kojoj je Đukanović izabran za predsjednika.

  Dužnosti je na skupštini akcionara razriješen prethodni odbor direktora kojim je predsjedavao Đoko Krivokapić, a čiji su članovi bili dr Ranko Milović, Nikola Vujović, Samir Hodžić, prof. dr Vladan Radulović, Srđan Spajić i Miloš Konatar.

  Nekoliko dana kasnije Odbor direktora EPCG glasao je jednoglasno da se na poziciju novog izvršnog direktora izabere Nikola Rovčanin (funkcioner Demokratske Crne Gore), a koji je na toj funkciji zamijenio dotadašnjeg direktora Igora Noveljića.

  Rovčanin je najavio prodaju nekoliko luksuznih automobila, koja su, kako tvrdi, nabavljena po ličnim željama i prohtjevima pojedinaca.

   

   

  Izvor:Dan

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News