• Osnovan Plivački vaterpolo klub Budućnost
 • Osnovan Plivački vaterpolo klub Budućnost

  Osnovan Plivački vaterpolo klub Budućnost

   
  Osnovan Plivački vaterpolo klub Budućnost

  Nema razvijenog podgoričkog sporta, bez razvijene bazične sportske infrastrukture, a upravo ovakvim potezima doprinosimo poboljšanju uslova za bavljenje sportom, pogotovu u najmlađem uzrastu,  rekao je danas ministar sporta Nikola Janović na svečanosti povodom osnivanja Plivačko i vaterpolo kluba Budućnost Podgorica.

  "Znam koliko su stanovnici svakog grada u kome sam imao prilike da igram, od Kotora i Herceg Novog, preko Napulja, do Beograda i Dubrovnika, bili uzbuđeni oko uspjeha svojih timova i koliko su bili ponosni što su dio jednog probranog elitnog društva. Smatram da i građani Podgorice, kao našeg glavnog grada, zaslužuju isto.
Otvaranjem ovog kluba, djeca će dobiti priliku da se uz kvalitetan trening bave sportom, a njihovi roditelji imaće mir, znajući da su im djeca na sigurnom mjestu, u pravim rukama. Ponosan sam na rezultate koje je Ministarstvo sporta postiglo proteklih godinu i po, zahvalan između ostalih i gradskoj upravi Podgorice na izuzetnoj saradnji” kazao je Janović.

  Odbor direktora privrednog društva “Sportski objekti” donio je Odluku o osnivanju Plivačko i vaterpolo kluba Budućnost Podgorica, održana je i Osnivačka Skupština, na kojoj je donijet Statut, Plan i Program rada kluba u narednom periodu, te imenovan trener kluba sa licencom VPS CG. Za predsjednika Skupštine kluba imenovan je ugledni sportski radnik elektro inženjer Ratko Stijepović.

  Gradski Plivački i Vaterpolo klub ’’Budućnost’’, u okviru kompleksa gradskih bazena raspolaže sa svim sadržajima koji omogućavaju održavanje treninga i takmičenja svih selekcija koje će raditi u Klubu.

  “Takođe, Plivačkom i vaterpolo klubu Budućnost, “Sportski objekti” su, u cilju razvijanja plivačkog i vaterpolo sporta u Glavnom gradu, stavili na raspolaganje svu potrebnu opremu i rekvizite, za obavljanje trenažnog procesa i takmičenja, koji u potpunosti ispunjavaju međunarodne sportske standarde. U okviru SC “Morača” i Gradskih bazena, Plivački vaterpolo klub ’’Budućnost’’ će imati na raspolaganju i potrebni kancelarijski prostor” najavio je predsjednik Plivačko vaterpolo kluba Budućnost Podgorica, Vesko Lekić.

  Po njegovim riječima, Gradski bazeni tokom cijele godine imaju ulogu javnog kupališta, i predstavljaju atraktivno i omiljeno mjesto za odmor i rekreaciju naših sugrađana, posebno mladih, među kojima sigurno postoji potencijal da budu uspješni takmičari u plivanju i u vaterpolu. Sada su se stvorili svi predulosvi da se taj talenat pretoči u klub koji s ponosom nosi ime Budućnost.

  “Crna Gora će od 27. maja do 1. juna 2019. godine biti domaćin 18-ih Igara malih zemalja Evrope multisportskog događaja, koji će okupiti takmičare iz evropskih zemalja. Sva plivačka takmičenja biće održana na olimpijskom bazenu u Podgorici, i to će biti još jedan podstrek za članove našeg Kluba, da uzmu aktivno učešće u pripremi i organizaciji jedne ovakve prestižne sportske manifestacije” najavio je Lekić.

  On je dodao da je u kompleksu bazena do sada su održane značajne međunarodne sportske manifestacije, kao što su svjetska liga u vaterpolu i Međunarodno takmičenje “Montenegro open”.

  Gradski bazeni su sportsko rekreativni kompleks u okviru SC “Morača”, izgradjeni 2009. godine. Kompleks se sastoji od otvorenog olimpijskog i zatvorenog vaterpolo bazena, na kome su radovi na natkrivanju završeni u martu ove godine. Bazeni su opremljeni u skladu sa savremenim standardima, tako da pružaju vrhunske uslove za trenažni proces i održavanje najvećeg nivoa takmičenja u plivanju i vaterpolu. Za izgradnju kompleksa bazena u okviru SC “Morača”, Glavni grad je uložio preko 7.000.000,00 eura. Navedene aktivnosti su potvrda da Rukovodstvo Glavnog grada i te kako ispunjava svoja data obećanja.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News