• Ogromno interesovanje Rusa za Crnu Goru
 • Ogromno interesovanje Rusa za Crnu Goru

  Ogromno interesovanje Rusa za Crnu Goru

  Za Crnu Goru tokom predstojeće ljetnje turističke sezone vlada ogromno interesovanje ruskih turoperatora i kompanija, saopštila je Ivana Đurović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja. Kaže da je više nego ikad uvjerena da će Crna Gora ostvariti 60 do 65 odsto prometa iz rekordne 2019. godine.

  Ona je gostujući u Jutarnjem programu RTCG saopštila kako očekuje da se uskoro obnove direktni letovi između Crne Gore i Rusije, te da ruske avio-kompanije u kontinuitetu posljednjih mjeseci dobijaju tehničke dozvole za letove.

  "Nadam se da će želja ruske turističke privrede i ruskih građana uticati na to da se na sljedećem sastanku u toj zemlji donese odluka da se obnovi avio-linija sa Crnom Gorom", kazala je Đurović.

  Kazala je da oko 30-ak avio-kompanija sada realizuje letove prema Tivtu, a 15-ak prema podgoričkoj vazdušnoj luci.

  "Taj broj će svakako biti veći. Svjedoci smo da ove godine avio-kompanije malo kasnije potvrđuju najave aerodromima. Mogu da izrazim zadovoljstvo zbog početka rada nove nacionalne avio-kompanije Air Montenegro", istakla je Đurović.

  Turisti sa tržišta Zapadne Evrope su, kaže Đurović, malo oprezniji, ali se očekuje njihova dobra posjeta tokom jula i avgusta: "Grupe Francuza su već u Crnoj Gori, počeli su da stižu sa grupama poljskih građana pa i sa te strane možemo biti zadovoljni".

  Đurović kaže da su fokusirani na tržište regiona i zemalja Istočne Evrope.

  Očekivanja su velika i od nacionalnog avio-prevoznika, kaže Đurović, i napominje da će već danas na tivatskom aerodromu biti odrađene dvije rotacije Er Montenegra, navodeći da će se uskoro pridružiti i drugi avion u floti.

   

   

  Izvor:RTCG

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News