• Odbornici otkazali poslušnost Jokoviću
 • Odbornici otkazali poslušnost Jokoviću

  Odbornici otkazali poslušnost Jokoviću

  Trojica odbornika Socijalističke narodne partije u Skupštini opštine Kotor otkazali su poslušnost predsjedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću, čime je i formalno ozvaničen raskol u tom odboru.

  Odbornici Milorad Vukšić, Aleksandra Sindik i Mićo Dobriša su u javnoj objavi na društvenim mrežama saopštili da „njih na koalicionim sastancima i sastancima sa rukovodstvom lokalne uprave može zastupati jedino dr Branko Baćo Ivanović, nosilac izborne liste SNP-a“.

  Ivanović, koji je blizak bivšoj poslanici te partije Snežani Jonici, je odlukom centrale SNP-a razriješen funkcije predsjednika kotorskog SNP-a, a njegov odbor raspušten i formiran Privremeni odbor.

  Trojica odbornika reagovali su na akivnosti Privremenog odbora koji je krajem oktobra upoznao predsjednika opštine Vladimira Jokića i predsjednicu Skupštine opštine Dragicu Perović da ubuduće sve kontakte i dogovore sa SNP-om ostvaruju preko Slobodana Vukasovića, šefa ovog novoformiranog tijela.

  Odbornici SNP-a su odbili takav stav centrale jer su kategorični da ih može zastupati samo Ivanović.

  - Naše stavove može zastupati, u naše ime učestvovati na koalicionim sastancima, kao i obavljati komunikaciju sa predsjednikom opštine i predsjednicom Skupštine samo i jedino dr Branko Baćo Ivanović, čovjek čije je ime nosila izborna lista, koji je osnivač i svih ovih godina stub kotorskog SNP-a, onog pravog i izvornog kakvog mi dosledno predstavljamo.

  U novom Privremenom odboru osim Ivanovića nije bilo mjesta ni za trojicu odbornika SNP-a.

  U pitanju je, kako je Pobjeda ranije pisala, bio Jokovićev odgovor na smjenjivanje pojedinih dugogodišnjih partijskih članova sa pozicija u kotorskoj upravi i dovođenje novih, koji su lojalni Snežani Jonici.

  Centrala bez komentara

  Centrala Socijalističke narodne partije juče nije komentarisala stav trojice odbornika koji su otkazali poslušnost vrhu partije. Predsjednik SNP-a Vladimir Joković juče nije odgovarao na telefonske pozive redakcije Pobjede.

   

   

   Izvor: Pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News