• Nevrijeme u Grčkoj: Najmanje 100 povrijeđenih, šestoro poginulih, među žrtvama dvoje djece
 • Nevrijeme u Grčkoj: Najmanje 100 povrijeđenih, šestoro poginulih, među žrtvama dvoje djece

  Nevrijeme u Grčkoj: Najmanje 100 povrijeđenih, šestoro poginulih, među žrtvama dvoje djece

  Foto: Fb

  Najmanje šest osoba, među kojima dvoje djece je poginulo a više od 100 povrijeđeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

  Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dkečak iz Rumunije, muškarac i dječak iz Rusije.

  Kako prenosi "Euronews", strahuje se da ima još četvoro mrtvih nakon što su snažni vjetar i oluja pogodili sjever Grčke.

  Jedan turista je poginuo kada je vjetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

  Muškarac i žena, takođe stranci povrijeđeni su u istom incidentu. U drugom djelovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagii, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini jednog hotela.

  U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu vidjeti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

  Mnoga mjesta ostala su bez struje, a drvo koje je oboreno na putu od mjesta Metamorfosis do Nikitija je prekinulo saobraćaj.

  Saobraćaj je otežan i na putu između Neos Marmarasa i Porto Karasa.

   

   

  | Izvor: blic

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News