• Nema dokaza za tvrdnje da je Đurđević „batinaš“
 • Nema dokaza za tvrdnje da je Đurđević „batinaš“

  Nema dokaza za tvrdnje da je Đurđević „batinaš“

  Nedvosmislen stav direktora Uprave policije je da neće promijeniti odluku o postavljenju Harisa Đurđevića za šefa pljevaljske policije samo zbog pritiska grupe građana nezadovoljnih njegovim izborom, jer je, navodno, maltretirao učesnike prošlogodišnjih litija – kazao je Pobjedi nezvaničan sagovornik iz kabineta v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

  Njihov izvor tvrdi da su uradili sve moguće provjere i da ne postoji nijedan dokaz za tvrdnje da je Đurđević maltretirao ili tukao učesnike protestnih litija koje je lani organizovala Srpska pravoslavna crkva ili da je na nekom zatvorenom sastanku komentarisao da bi on lako riješio litije „metkom u čelo liderima“.

  PISMO

  - To, prema našim saznanjima, nije tačno. Dosad niko nije konkretizovao te tvrdnje. Brđanin se u saopštenju i javno obavezao da će promijeniti odluku ako mu se ponude dokazi, što se nije dogodilo – istakao je sagovornik Pobjede.

  Grupa, uglavnom mlađih građana, od ponedjeljka veče organizuje proteste pred zgradom policije u Pljevljima nezadovoljni izborom Đurđevića za načelnika. Iako se od utorka pravdaju da nemaju ništa protiv da šef policije bude Musliman ili Bošnjak, motive njihove pobune nedvosmisleno pokazuju poruke koje su prve večeri protesta uputili javnosti.

  „Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska“, orilo se gradom u ponedjeljak veče. Čuli su se i komentari: „Za vrijeme Tita nije mogao biti Haris“, „Toliko Srba u stanici samo Musliman na čelu“...

  U utorak je uslijedila oštra reakcija velikog dijela javnosti, sve opozicione stranke zahtijevale su hitnu reakciju države na poruke mržnje odaslate iz Pljevalja. Protest u utorak veče, zbog toga, bio je „umiven“ i bez šovinističkih ispada, a juče su organizatori preko Fejsbuk stranice „Pljevlja odbranila svetinje“ obavijestili „braću i sestre“ da „kao znak dobre volje i razumijevanja“ okupljanja obustavljaju na nekoliko dana.

  Manja grupa građana, međutim, i sinoć se okupila ispred zgrade Centra bezbjednosti, a na skupu je pročitano pismo o razlozima za privremeno obustavljanje protesta.

  U pismu koje su objavili, organizatori ističu da čekaju dolazak čelnika Vlade i policije u Pljevlja, za šta, kako su naveli, imaju „obećanje da će se uskoro dogoditi“. U protivnom, poručili su, njihova „borba za slobodu se nastavlja“.

  Pravdali su se i da im ne smetaju „časni ljudi i pripadnici drugih naroda i vjera... pa ni na rukovodećim pozicijama u policiji“, te da osuđuju „sve nacionalističke ispade“ i ograđuju se od njih.

  Istakli su da je Haris Đurđević uvijek i na svakom mjestu bio prvo politički aktivista i vojnik DPS-a, pa tek onda policajac.

  – Ne pretendujemo da biramo i postavljamo policijske čelnike, ali svoju privrženost i borbu za ideale slobode i demokratije u Crnoj Gori nećemo nikada izdati, niti prepustiti presvučenim bojovnicima propalog režima, koji su u trku promijenili partijske boje – napisali su oni.

   

   

  Izvor: Pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News