• Neće se graditi stambena zgrada u okviru DUP-a “Zabjelo-Ljubović”
 • Neće se graditi stambena zgrada u okviru DUP-a “Zabjelo-Ljubović”

  Neće se graditi stambena zgrada u okviru DUP-a “Zabjelo-Ljubović”

  Povodom teme u vezi sa gradnjom stambenog objekta u okviru DUP-a “Zabjelo-Ljubović”, a koja je u proteklim mjesecima bila veoma prisutna u medijima, gradonačelnik Ivan Vuković saopštio je da je Glavni grad postigao dogovor sa kompanijom “Gradnja promet” i porodicom u čijem je vlasništvu dio parcele, te da na ovoj parceli neće biti gradnje.

  “Zahvaljujući posvećenom radu kolega iz Sekretarijata za planiranje i održivi razvoj, Direkcije za imovinu i posebno Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, došli smo do konačnog dogovora sa kompanijom „Gradnja promet“ i predstavnicima porodice Šnajder", istakao je on.

  Riječ je o spornoj parceli u zahvatu DUP-a „Zabjelo–Ljubović“, na kojoj je unazad nekoliko mjeseci otpočela izgradnja objekta kolektivnog stanovanja. Glavni grad se prema ovom problemu ophodio onako kako zahtijeva opšti interes i na toj parceli se definitivno neće graditi zgrada. 

  „Već smo sa kompanijom “Gradnja promet” i porodicom koja je vlasnik dijela te parcele ušli u proces razmjene zemljišta, tako da će Glavni grad doći u posjed te parcele i vratiti je u prvobitno stanje na način što će na njoj formirati zelenu površinu koja nedostaje tom dijelu grada, a investitoru ćemo ponuditi da gradi na drugoj parceli, nedaleko odatle, i na taj način zadovoljiti i ono što je njihov legitimni interes“, saopštio je gradonačelnik.

  On je podsjetio i na odgovoran pristup Glavnog grada rješavanju problema na brdu Gorica, koji je odgovorio ozbiljnom izazovu i prijetnji nove stanogradnje, donoseći odluku o zabrani dalje gradnje na Gorici u kontaktnoj zoni gdje je prepoznata ta vrsta rizika.

  „Unazad nekoliko mjeseci detaljno analizaramo DUP Zabjelo -Ljubović i nije tajna da je taj DUP loš i da smo njime nezadovoljni, o čemu je govorio i naš Glavni gradski arhitekta i ukoliko ne bude boljeg rješenja ne isključujemo mogućnost da u dogledno vrijeme podnesemo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za stavljanje van snage tog Detaljno urbanistčkog plana. Razlog je taj što on ne odgovara onome što su potrebe građana u tom dijelu grada i ne predstavlja plansku prepostavku za unapređenje kvaliteta života dostojnih 21. vijeka", zaključio je Vuković.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News