• MITROPOLIT DOBROBOSANSKI Crkva nije srušena onako kako je dogovoreno
 • MITROPOLIT DOBROBOSANSKI Crkva nije srušena onako kako je dogovoreno

  MITROPOLIT DOBROBOSANSKI Crkva nije srušena onako kako je dogovoreno

  Mitropolit dabrobosanski Hrizostom posjetio je Bratunac i tom prilikom kazao kako se prilikom izmještanja crkve iz dvorišta Fate Orlović odstupilo od prvobitnog dogovora. Radove je, kaže, obavila firma iz Brčkog, umjesto ranije najavljene firme iz Foče. Takođe, ranije je objavljeno kako će se u Konjević Polju graditi nova crkva.

  Mitropolit je u videosnimku podijeljenom na Fejsbuku pojasnio detalje vezane za rušenje crkve u Konjević Polju.

  "Mi smo u dva, tri navrata rekli da je u pitanju međunarodni sud koji je presudio tako da se crkva ukloni - s tim da se ukloni na način da to pristoji crkvi, da se sav materijal sačuva, kako bi se sa njim izgradila nova u spomen svih žrtava srednjeg Podrinja upravo u Bratuncu", kazao je mitropolit.

  Takođe, otkrio je da se "odstupilo od prvobitnog dogovora" što je rezultiralo "onakvim načinom rušenja crkve koji nije ni po dogovoru, a ni po onome kako smo bili u posljednjem momentu obaviješteni".

   

  Kako je kazao, firma iz Foče bila je zadužena da ukloni crkvu i da je prenese u Bratunac, međutim, desilo se da je druga firma iz Brčkog bila izvođač radova, te je nakon rušenja crkve materijal prebačen na lokalitet u Bratuncu.

  Mitropolit je kazao da crkva ima u planu da gradi dvije crkve, jednu u Bratuncu u spomen svim žrtvama srpskog naroda Podrinja, kao i u Konjević Polju nakon što se utvrdi adekvatna lokacija, što je ranije najavio i Milorad Dodik.

  "Jeste da je ovo težak i vrlo emotivan momenat za svakog Srbina, ali mi smo jedan veliki narod koji mora razmišljati i racionalno i razumno, a ne samo emocijama", kazao je mitropolit.

  Građenje novih crkvi Hrizostom je nazvao novim početkom te da će one istovremeno služiti potrebama vjernika ovih područja.

   

   

  Izvor:RTCG

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News