• MINISTARSTVO Od danas upis u vrtiće
 • MINISTARSTVO Od danas upis u vrtiće

  MINISTARSTVO Od danas upis u vrtiće

  Upis u predškolske ustanove u Crnoj Gori počeo je danas, i trajaće 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

  Iz tog resora su kazali da se rukovode principom jednakih šansi s ciljem da svoj zainteresovanoj djeci omoguće da budu upisana u javne predškolske ustanove.

  Direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Arijana Nikolić Vučinić, rekla je da je procedura upisa jednostavna, i da za djecu koja obnavljaju upis nije potrebna dodatna dokumentacija.

  “Za djecu koja se upisuju prvi put u predškolsku ustanovu, neophodno pribaviti izvod iz matične knjige rođenih” , istakla je Nikolić Vučinić.

  Ona je navela da se za djecu koja su već pohađala preškolsku ustanovu upis obnavlja u vaspitnoj jedinici koju pohađa, i nije potrebna nikakva dodatna dokumentacija.

  “Roditelji koji prvi put upisuju dijete u vrtić, u obavezi su da u vaspitnu jedinicu koju odredi uprava vrtića donesu izvod iz matične knjige rođenih djeteta, popune prijavu i potpišu ugovor”, objasnila je Nikolić Vučinić.

  Ona je istakla da interesovanje roditelja za uključivanjem djece u rano i predškolsko vaspitanje i obrazovanje kontinuirano raste, kao posljedica kampanja koje je Ministarstvo u saradnji sa partnerima sprovodilo prethodnih godina.

  U prošloj godini, podsjetila je Nikolić Vučinić, preko 21 hiljadu djece pohađalo je predškolsko vaspitanje i obrazovanje. 

   

   

  Izvor;Mina

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News