• Marihuana u nuteli i hašiš u donjem vešu – šta sve carinici uspijuju da otkriju
 • Marihuana u nuteli i hašiš u donjem vešu – šta sve carinici uspijuju da otkriju

  Marihuana u nuteli i hašiš u donjem vešu – šta sve carinici uspijuju da otkriju

  Carinici gotovo svakodnevno otkrivaju male količine narkotika koje putnici skrivaju na najrazličitijim mjestima, ali slučaj zabilležen tokom proteklog vikenda na prelazu Gradina je svojevrsni presedan, jer su zamotuljci marihuane pronađeni sakriveni u tegli „nutele“.

  Prekršaj je otkriven kada je 27. juna 2020. godine na izlazu iz zemlje za kontrolu pristigao „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka, kojim su ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

  Sumnja da se u tegli nešto krije ispostavila se kao opravdana
  Sumnja da se u tegli nešto krije ispostavila se kao opravdana

  Bez obzira što su i 40-godišnji vozač i njegov saputnik tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje carinici su u saradnji sa policijom ipak odlučili da detaljno pregledaju njihov prtljag.

  U torbi sa hranom koja se nalazila među ostalim torbama i koferima u prtljažniku bile su i četiri tegle „nutele“. Carinik je prilikom pregleda uočio da na jednoj od njih ispod poklopca nedostaje aluminijumska folija, odnosno, da je tegla otvarana, iako je djelovalo da je do vrha puna.

  U „nuteli“ se našlo nešto više od 50 grama marihuane
  U „nuteli“ se našlo nešto više od 50 grama marihuane

  Sumnja da se u njoj nalazi još nešto ispostavila se kao opravdana, jer su iz eurokrema izvađene dve kesice u kojima je bilo nešto više od 50 grama marihuane.

  Istog dana je, takođe na izlaznoj strani, prilikom detaljnog pregleda automobila BMW kojim je putovalo troje Holanđana, turskog i grčkog porekla, kod 35-godišnjeg suvozača u donjem vešu pronađen grumen hašiša i dvije narandžaste tablete sa logotipom „Tesla“, za koje se pretpostavlja da je riječ o ekstaziju.

  Narednog dana posle ponoći je za detaljan pregled na ulaznoj strani Gradine izdvojen BMW engleskih registarskih oznaka kojim su putovala trojica Britanaca turskog porijekla. Ovoga puta je kesica marihuane pronađena u naslonu za ruke na zadnjem sjedištu njihovog automobila.

   

   

  Izvor: RTS

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News