• Marić: Sinđelić je kalkulant, u strahu od Bratislava Dikića
 • Marić: Sinđelić je kalkulant, u strahu od Bratislava Dikića

  Marić: Sinđelić je kalkulant, u strahu od Bratislava Dikića

  Urednik emisije „Ćirilica“, koja se emituje na televiziji Happy, Milomir Marić, ustvrdio je juče za Pobjedu da je puka slučajnost što je, dva dana pred završne riječi protiv optuženih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, u goste pozvao svjedoka saradnika u ovom procesu, srpskog državljanina Sašu Sinđelića, te da mu nije bila namjera da na bilo koji način pravi pritisak na sud.

  "Ne znam što je bila Sinđelićeva namjera. Ja sam ga u goste zvao još prije četiri mjeseca, a on se javio prije nekoliko dana da kaže da prihvata – rekao je Marić.

  Jedini motiv zbog kojeg je želio Sinđelića u svojoj emisiji, kako je rekao, bio je da se uvjeri da su agenti ruske službe GRU zaista učestvovali u zavjeri protiv Crne Gore i Mila Đukanovića.

  "Došao je u studio i rekao: „Sad ću ja da kažem istinu, pa makar išao u zatvor“. Ja pitam – kakva istina i objasnim mu da je obavezan da priča istinu kao svjedok. I mene je iznenadio – kaže Marić.

  Iako je Sinđelić, dodaje on, pokušao da u emisiji to što je govorio predstavi kao negiranje svog svjedočenja pred crnogorskim pravosuđem, u stvari je, ističe Marić, zapravo sve potvrdio.

  "Potvrdio je da je s tim Rusima došao. Jedino je negirao da je trebalo da uhapse Đukanovića i izvrše atentat na njega. Samo to. Ovo ostalo je praktično i kod mene u emisiji sve priznao – ističe sagovornik Pobjede.

  Marić vjeruje da je Sinđelić u strahu od Bratislava Dikića, koji je u Crnoj Gori u pritvoru pod optužbom da je dio zavjereničke grupe koja je spremala krvoproliće u našoj zemlji u izbornoj noći 2016, te da je zloupotrijebio gostovanje u njegovoj emisiji kako bi pokušao da se opravda.

  "Zloupotrijebio je moje gostoprimstvo u smislu što je pokušao da relativizuje ono što je ispričao kao svjedok. Kod njega je vjerovatno neki strah ako ovaj Dikić izađe iz zatvora da će da se obračuna sa njim – smatra Marić.

  Zato je, dodaje on, Sinđelić probao i da sada ispriča priču kako su išli samo na mirni politički miting i ništa više.

  "On je kalkulant. Spada u te opskurne, bizarne likove sa margina. Može da priča što god hoće. Vjerovatno će i pričati različite priče u zavisnosti od okolnosti – kaže Marić.

  Autor „Ćirilice“ je kategoričan da nijesu tačni Sinđelićevi navodi kako ga je on pritiskao da gostuje kod njega i ispriča priču koja se kosi sa svjedočenjem. Na portalima juče se pojavio snimak na kojem se čuje Sinđelić koji, pored ostalog, govori da ga Marić pritiska te da će on vidjeti što može da učini, ali da su dokazi koje ima Crna Gora brojni.

  "Ništa on meni nije rekao. Ko zna kome je on to rekao. Mene to nije interesovalo. Samo me zanimalo da li je on bio dio jedne zavjere iza koje su stajali oficiri GRU-a... Pokušao je da čitavu priču relativizuje, ali koliko sam ja čitao tih materijala dokazi su nepobitni – zaključio je Marić.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News