• Mandić i Knežević pred Apelacionim sudom 23. juna
 • Mandić i Knežević pred Apelacionim sudom 23. juna

  Mandić i Knežević pred Apelacionim sudom 23. juna

  Razmatranje validnosti presude protiv 14 optuženih za pokušaj terorizma i članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su formirali ruski državljani, agenti GRU Eduard Šišmakov i Vladimir Popov zakazano je za 23. jun u Apelacionom sudu.

  Prvostepenom presudom, koju je 9. maja prošle godine izreklo krivično vijeće sutkinje Suzane Mugoše, Eduar Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična djela.

  Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina robije, dok je vozač ovog političkog saveza Mihailo Čađenović osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora.

  Bivši visoki policijski finkcioner Srbije Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Predrag Bogićević za ista krivična djela osuđen je sedam godina.

  Nemanja Ristić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

   

  Izvor: Pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News