• LP: Gnusan napad na Vuksanović Stanković šokirao svakog građanina
 • LP: Gnusan napad na Vuksanović Stanković šokirao svakog građanina

  LP: Gnusan napad na Vuksanović Stanković šokirao svakog građanina

  Sramotni pamflet skoro zaboravljenog novinarskog doajena ratnog huškanja, Emila Labudovića, zaslužuje svaku osudu cijelog društava, saopšteno je iz Liberalne partije.

  "Ovakav gnusan napad na Draginju Vuksanović Stanković šokirao je svakog građanina Crne Gore i podsjetio nas na vrijeme gebelsovskih obračuna sa neistomišljenicima, najprizemnijim uvredama. Labudović je s godinama, međutim, evoluirao, pa je od ratnog novinarstva došao do toga da blati i vrijeđa dame, ugledne građanke i liderke, kočijaškim rječnikom", navode u saopštenju.

  Pozivaju javnost da se pridruži osudi ovog pamfleta, kako političke lidere, zvaničnike Vlade tako i civilni sektor, ili, kako kažu, ono što je od njega preživjelo nakon 30. avgusta.

  "Nedopustiva je normalizacija vrijeđanja i pokušaja ponižavanja žena u javnom životu, posebno koje ne pripadaju "poželjnoj" opciji na vlasti. Ovo nije prvi put da poslanice opozicije doživljavaju ovakve napade i da to prolazi bez adekvatne reakcije, dok se svaka riječ upućena predstvanicima većine proglašava agresijom, uz sve specijalna obezbjeđenja, prstenove policije i privođenje izgrednika. Uvreda časti žene je uvreda pa ko god je iznosio i kome god bila usmjerena, a posebne je težine kada dolazi od javne ličnosti koja pripada vladajućoj većini.

  Očekujemo i da će g. Labudović uputiti izvinjenje javnosti i Draginji Vuksanović Stanković koju je okvalifikovao, ničim izazvan, najnižim uvredama i nedostojnim rječnikom", zaključuju iz ove stranke.

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News