• Krivokapić: Posebno priznanje poslenicima javne riječi
 • Krivokapić: Posebno priznanje poslenicima javne riječi

  Krivokapić: Posebno priznanje poslenicima javne riječi

  Mediji imaju neosporno važnu ulogu u društvu, kreirajući moć i snažan uticaj na razvoj naše demokratije, liberalizma, emancipacije, inkluzivnosti, pluralizma, kao i na ukupan napredak države, poručio je premijer Zdravko Krivokapić u čestitki povodom Dana novinara.

  "U danu kada obilježavamo značajan jubilej, 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, odajemo posebno priznanje poslenicima javne riječi, koji su bili i ostali, hrabri učesnici i hroničari svih istorijskih vrtloga i bura.

  Ozbiljnost društvenih iskušenja u kojima se nalazimo i naš odgovoran odnos prema tim zbivanjima, obavezuju nas da u svojoj medijskoj sferi prepoznamo medije i novinare koji savjesno obavljaju svoju misiju, ali i one koji zloupotrebljavaju zakonom zagarantovan slobodan medijski prostor. Vlada želi da svaki novinar ponaosob odgovorno nosi slobodu koja mu se jemči i čuva je neukaljanom profesionalnom čašću i etikom", navodi se u čestitki.

  Obaveza i namjera Vlade je, kaže, da sa ostalim društvenim subjektima, aktivno učestvuje u obezbjeđivanju uslova za nesmetano obavljanje novinarske profesije.

  "U tom smislu, uvijek ćemo imati na umu novinarke i novinare, a naše neponovljive sugrađane i sugrađanke, koji su podnijeli žrtve veće od samoga života i koji su se ugradili u ono što danas možemo nazvati, hrabro, nepotkupljivo, tačno i neprocjenjivo crnogorsko novinarstvo. Naravno da ćemo imati na umu i sve okolnosti pod kojima su se zločini nad novinarima i njihovom riječju dešavali i da ćemo uložiti sve napore da takav društveno - politički i životni kontekst nikada više ne uhvati svoje korijene i zagospodari našim sudbinama.

  Uvjeravam sve djelatnike javne riječi da je politika Vlade evropska agenda, te da ćemo predano raditi na unapređenju ambijenta za slobodan i nesmetan rad medija. Sloboda i depolitizacija svih profesija, od kojih danas posebno ističemo novinarsku, jedan je od naših ključnih ciljeva i preduslov zdravog društva", poručuje on.

   

   

  Izvor:antenam.net

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News