• Kontića traže zbog pokušaja ubistva
 • Kontića traže zbog pokušaja ubistva

  Kontića traže zbog pokušaja ubistva

  Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv odbjeglog Ivana Kontića (30) iz Crne Gore zbog sumnje da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije 28-godišnjeg mladića, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta, pišu srpski mediji.

  Druga dvojica osumnjičenih u tom slučaju, O. L. i L. V, uhapšeni su u nedjelju i biće privedeni na saslušanje kod tužioca u zakonskom roku od 48 sati, rečeno je Tanjugu u novosadskom Višem tužilaštvu.

  Jednom osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo učestvovanje u tuči, a drugom pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, preciziraju u tužilaštvu. Kontić je pod istragom zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

  Novosadska policija je u subotu saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca, usljed čega je on izgubio svijest, a nakon toga mu je polomio obje podlaktice.

  Prebijanje mladića zabilježile su nadzorne kamere, a snimak, koji traje nešto više od tri minuta je objavljen na društvenim mrežama. Na njemu se vidi kako više muškaraca udara žrtvu nogama i rukama. Jedan od njih zvjerski ga je tukao i na kraju, kada je bespomično ležao, vratio se i polomio mu obje ruke. Sve to odvijalo se naočigled nekolicine muškaraca, koji su ga u prolazu šutirali i udarali. Kontić je radio kao član obezbjeđenja i poslovni partner vlasnika kladionica MaxBet.

   

  U obzbjeđivanje ovih objekata bila je uključena i žrtva, a motivi za prebijanje su navodno neraščišćeni poslovni odnosi.

  Kontić je bio reprezentativac Crne Gore u džudou.

  Srpski mediji pišu da je Kontić diplomirani pravnik, sada pripravnik u advokatskoj kancelariji u Novom Sadu.

  Pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre, mediji su prenijeli da je on i direktor firme koja je osnivač jedne beogradske kladionice.

  Kontić je, prema pisanju beogradskih medija, prije dvije godine uhapšen zbog posjedovanja revolvera i kokaina u Nikšiću.

   

   

  Izvor:Pobjeda

  Comments (0)

  Ostavite komentar

  Related News